Jan Vacek
1. ledna 2016 • 15:32

Procházka nabírá směr Turecko. Kolik za něj Plzeň dostala?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První pokus ještě nevyšel. Letní přestup plzeňského stopera Václava Procházky do tureckého Antalyasporu zarazil odchod Romana Hubníka na hostování do Olomouce. Nyní už je jasné, že k rozboření čtyřletého vztahu skutečně dojde. Reprezentační obránce, jenž na podzim ztratil místo v základní sestavě Viktorie, míří do Osmanlisporu. Podle informací Sportu za něj Plzeň vyinkasuje 15 milionů korun.



Sezonu začínal v pozici nepostradatelného defenzivního pilíře. Hráče, bez kterého si nešlo obranu Plzně představit. Podzimní část ovšem končil Václav Procházka zlomený. V depresi. Pouze jako náhradník. Změna proto byla nevyhnutelná.

Možnost vysvobození nabízí 31letému bekovi turecký Osmanlispor (dříve Ankaraspor), kde v nejbližších dnech podepíše smlouvu na tři a půl roku. „Hráč dostal souhlas k absolvování zdravotních testů a dalšímu jednání se zástupci tureckého klubu,“ potvrdil tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

O možném Procházkově odchodu do zahraničí se hovořilo už na začátku prosince. Tehdy situaci sondovaly kluby z Ruska, ale nic z toho nevzešlo. „Před Vánoci jsme v Praze zorganizovali schůzku mezi generálním ředitelem Viktorie Plzeň Adolfem Šádkem a viceprezidentem Osmanlisporu Cenkem Karayelem, kde se kluby domluvily na přestupu,“ uvedl agent Viktor Kolář , jenž zastupuje turecký klub.

Plzeň - Sparta: Procházka srazil Matějovského a dostal červenou
Video se připravuje ...

Uskutečněnou dohodu Sportu potvrdil i zástupce Václava Procházky Pavel Zíka. „Mohu konstatovat, že Václav Procházka 5. ledna odletí do Turecka, kde podstoupí lékařskou prohlídku a následně podepíše smlouvu na tři a půl roku,“ prohodil. Na účtu Plzně by za dlouholetou oporu mělo přistát zhruba patnáct milionů korun, tedy částka v relaci, kterou si na západě Čech za Procházku představovali.

Zahraniční angažmá pro rodáka z Rokycan představuje příležitost, jak restartovat zaseknutou kariéru. Podzimní částí sezony se totiž Procházka protrápil. Od úvodu nebyl ve své kůži, na hřišti kupil triviální chyby, které Viktorii stály spoustu bodů. Hovořilo se o osobních problémech, všechno potom vyústilo ve vyloučení ve šlágru proti Spartě. Po odpykání disciplinárního trestu už se do plzeňské sestavy nevrátil.

Trenér Karel Krejčí začal spoléhat na mladé stopery Jana Baránka a Lukáše Hejdu. Jejich spolupráce zafungovala, nebyl důvod cokoli měnit. Procházka proto usedal pouze mezi náhradníky.

Vzhledem k návratu Romana Hubníka z hostování a blížícímu se návratu Radima Řezníka z marodky neměli v Plzni důvod blokovat jeho odchod. Procházka tak načíná další fotbalovou kapitolu. A dál živí naději, že se probojuje do nominace pro blížící se mistrovství Evropy ve Francii.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud