Jakub Dvořák
4. ledna 2016 • 10:55

Ščasný chce do Sparty Šurala. Paixao končí, Litsingi míří do Turecka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šural v jednání, Litsingi a spol. na odchodu. Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný na začátku zimní přípravy před jarní částí Synot ligy potvrdil, že Marco Paixao, Markus Steinhöfer a  Francis Litsingi nebudou ve Spartě pokračovat. Naopak by si velmi přál, kdyby mohl přivítat Josefa Šurala z Liberce. „Odchod Litsingiho do Turecka je ve finální fázi, ti dva s námi budou trénovat, ale hledají si angažmá,“ prozradil kouč Letenských.



Jak už bylo během podzimní části ligy avizováno, ve Spartě nebudou pokračovat záložník Francis Litsingi, obránce Markus Steinhöfer a útočník Marco Paixao.

„Litsingi je na odchodu do Turecka, Josef Hušbauer už odešel a ti zbylí dva (Paixao, Steinhöfer) s námi budou trénovat, protože mají platné smlouvy, ale hledají si nová angažmá,“ potvrdil na tiskové konferenci Ščasný.

Do kádru, který bude na jaře bojovat o mistrovský titul a postup z vyřazovací části Evropské ligy, by chtěl přivést ještě dvě posily. Tou první je liberecký Josef Šural, o kterého je v posledních týdnech veliký zájem.

Ščasný: O Šuralovi jednáme. Ale nejsme sami a on preferuje zahraničí
Video se připravuje ...

„Jednáme se Šuralem a ještě jedním hráčem, toho bych ale ještě nechtěl zmiňovat,“ řekl Ščasný. „Se Šuralem jsem ale jednal dokonce i já. Myslím si, že by to ze Sparty měl do zahraničí lepší,“ odpověděl na otázku, zda nemá obavy, že by 25letý ofenzivní záložník upřednostnil zahraniční nabídku.

Začátek přípravy zastihl Letenské v pochmurném rozpoložení. Kvůli náhlému úmrtí trenéra brankářů Pavla Srníčka musí vyřešit pozici trenéra brankářů. „Pro nás je to strašná ztráta. Profesní i lidská. Ta profesní se dá vždy nějak nahradit, ale lidská bohužel už ne,“ přiznal sparťanský trenér.

Zesnulého Srníčka by měl v jeho realizačním týmu nahradit dosavadní trenér brankářů juniorky Daniel Zítka. „Nejspíš to tak vyřešíme. Byli s Pavlem hodně velcí kamarádi a myslím si, že by si to i přál,“ dodal Ščasný.

Bičík o Srníčkovi: Nedovedu si představit, že už nepřijde do kabiny
Video se připravuje ...

Fotbal je můj život, těší se Vácha na jaro. Návrat do repre zatím neřeší
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud