6. ledna 2016 • 15:40

Také Liberec bojuje o Šurala. Odmítl extrémní nabídku, tvrdí Nezmar

Autor: iSport.cz, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas do konce týdne se povážlivě krátí. Pak se Josef Šural bude muset rozhodnout, v jaké kabině stráví fotbalové jaro. Liberecký záložník má na stole dvě konkrétní nabídky ze Sparty a Slavie, ve hře zůstává i varianta pokračování pod Ještědem. Všem už ale pomalu dochází trpělivost. "Je málo pravděpodobné, že kývne na naši současnou nabídku," přiznává liberecký sportovní manažer Jan Nezmar.



Šuralovi se povedl výjimečný podzim. V Liberci hrál klíčovou roli v zápasech evropských pohárů i v české lize, protlačil se do reprezentace, kde vstřelil gól v úchvatné bitvě proti Nizozemsku. Půl roku před vypršením smlouvy na severu Čech se Šural rozhoduje, co ve fotbalové kariéře dál.

„Před Vánoci proběhlo první kolo jednání se Spartou a Slavií, na kterém jsme si řekli naše vzájemné představy. Je jasné, že jsme se hned napoprvé nedohodli, ale myslím si, že naše představy nejsou až tak diametrálně odlišné, aby to nebylo možné," tvrdí liberecký sportovní manažer Jan Nezmar.

Právě největší pražské kluby jako jediní z potenciálních zájemců položily své konkrétní nabídky na stůl. Šural by rád zkusil angažmá v zahraničí, nicméně zájemci z ciziny jsou zatím jen v rovině oťukávání.

Šural: Nabídka Sparty je velmi dobrá, všechno ještě zvažuji
Video se připravuje ...

Šural je stále hráčem Liberce, kde o jeho služby stále mají zájem. "Zhruba před čtyřmi měsíci dostal návrh, který byl z mého pohledu na liberecké podmínky absolutně nestandardní. Návrh padl v daný čas a situaci, ale od té doby uběhlo hodně času a situace se změnila," popisuje Nezmar.

Liberec nyní dal Šuralovi další nabídku, která je ale pro hráče finančně méně výhodná. "Přiznám se, že ten původní návrh jsem já osobně spatřoval na poměry Slovanu vysoce nadstandardní, dokonce bych řekl, že v ten moment až extrémní. Padnul v určité euforii po postupu do základní skupiny Evropské ligy. Pepa ho nepřijal, takže si myslím, že je málo pravděpodobné, že kývne na současnou nabídku," říká muž, který je zodpovědný za liberecké přestupy.

Šural tak nejspíš obleče dres jednoho z pražských klubů. Teď jde jen o to, jakou barvu si vybere. Pokud v Liberci neprodlouží smlouvu a nedohodne se ani v jiném klubu, v krajním případě může strávit jaro v libereckém béčku.

"V této chvíli bych ani nechtěl předjímat, co se stane, pokud nedojde ani k jedné z předchozích variant, tedy k přestupu nebo prodloužení smlouvy. Pomyslné datum je konec týdne a pak uvidíme,“ uzavírá Nezmar.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud