Stanislav Hrabě
6. ledna 2016 • 18:30

Přijde Slavia o šéfa skautingu? Dovalil má nabídku z Emirátů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Slavie Praha míří jedna hráčská posila za druhou, sportovní management však patrně dozná citelného oslabení. Šéf skautingu Jakub Dovalil dostal nabídku od fotbalového svazu Spojených arabských emirátů, kde by měl převzít reprezentační výběr do 20 let, a už podepsal předběžnou smlouvu. „Čekám na vyřízení formalit a na letenku,“ dokládá, že jeho přestěhování do země Perského zálivu může být otázkou nejbližších dnů.



Za akcí stojí nejspíš Ivan Hašek , bývalý československý reprezentant a později i předseda FAČR, jenž nyní trénuje arabský klub Fudžájrá SC. „Asi mě doporučil,“ odhaduje Dovalil, že se mu český kolega snažil pomoct k luxusnímu angažmá. „Volal mi to jako první,“ odhaluje konkrétní Haškův vklad.

„Chtěli zahraničního trenéra, který má s touto kategorií bohaté zkušenosti,“ upozorňuje Dovalil na léta strávená na lavičce českého výběru do 21 let, který vedl i na loňském mistrovství Evropy, jehož pořadatelem byla Česká republika.

Vánoční svátky strávil v prudkém slunci v Arabských emirátech. „Mluvili se mnou manažer svazu, technický ředitel a místopředseda, probírali jsme podmínky smlouvy,“ prozrazuje obsah jednání. Jedno úskalí se hned objevilo – nedostane k ruce žádného asistenta ani tlumočníka, všechno bude probíhat v angličtině.

„Ubezpečili mě, že všichni hráči hovoří,“ věří Dovalil. Úkoly na rok 2016 jsou jednoduché: uspět v říjnové kvalifikaci v Bahrajnu o postup na mistrovství světa do 20 let, které se koná v květnu 2017 v Jižní Koreji.

Nabídka lákavá, přesto ji Dovalil pořád zvažuje. Především by musel opustit milovanou Slavii. „Rozjelo se to v ní výborným směrem a trochu se v tom plácám,“ nezapírá. S ředitelem Davidem Trundou a prezidentem Jiřím Šimáněm situaci probírali. „Řekli mi, že chápou, jaká je to pro mě šance a nebudou mi bránit. A že se potom můžu vrátit,“ vítá jejich vstřícný postoj.

Rozhodnout se musí sám. „Rodina, cizí prostředí,“ přemítá o všech okolnostech. „A v těchto zeměpisných končinách se nyní dějí hrozné věci,“ naráží i na nestabilní politickou situaci a fakt, že na Arabském poloostrově zuří válka. Sice v jiných státech, ale … „Letenku ještě nemám,“ nechává si Dovalil pootevřená zadní vrátka.

Trenér Slavie Uhrin: Hušbauer je velká posila, chci ještě útočníka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud