7. ledna 2016 • 16:15

Bičík zůstane ve Spartě. Prodloužení smlouvy se aktivuje automaticky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť obchodní spojení mezi Spartou a Mladou Boleslaví funguje čile a spolehlivě, brankář David Bičík středočeský klub během zimy s nejvyšší pravděpodobností neposílí. „Jeho odchod pro nás v tuto chvíli není žádné téma,“ říká generální ředitel letenského klubu Adam Kotalík o nejlepším gólmanovi Synot ligy.



Vládne brankářským statistikám nejvyšší soutěže, na podzim patřil k pilířům Sparty. Jenže na Letné mu v létě končí smlouva, a tak se zároveň spekuluje o jeho budoucnosti – tím spíš, že David Bičík toto téma sám patřičně přiživil. „Snažil jsem se udělat maximum, abych dal Spartě odpověď na otázku, jestli mi nabídne novou smlouvu. Teď je balon na její straně,“ uvedl čtyřiatřicetiletý gólman v pondělí na startu zimní přípravy s hořkým úsměvem.

V úterý pak TV Nova přinesla zprávu, že o Bičíka má eminentní zájem Mladá Boleslav a nabízí mu dlouhodobý kontrakt. Znamená to, že druhý tým ligové tabulky bude uprostřed sezony měnit brankářskou jedničku? Podle všeho nikoliv.

„S Mladou Boleslaví žádná jednání neproběhla, uvidíme, co bude dál. Ale David preferuje zůstat ve Spartě, se kterou budeme jednat o nové smlouvě. Když budou splněny určité podmínky, nemá důvod odcházet,“ říká hráčův agent Martin Říha.

Bičík o Srníčkovi: Nedovedu si představit, že už nepřijde do kabiny
Video se připravuje ...

Názor klubu je pak ještě jednoznačnější. „Davidův odchod pro nás v tuto chvíli není žádné téma. Dochytá sezonu u nás,“ tvrdí generální ředitel Sparty Adam Kotalík. „Z Mladé Boleslavi nás navíc nikdo oficiálně neoslovil,“ dodává s tím, že totéž platí i pro Tiémoka Konatého, jehož jméno TV Nova rovněž s Mladou Boleslaví otevřeně a natvrdo spojila. Podle všeho však šlo ne-li o mylnou informaci, tak minimálně o předčasnou…

„Obě jména mi přijdou pro Mladou Boleslav zajímavá, ostatně s Konatém jsme už dříve vedli jednání. Ale až nejbližší dny ukážou, jak bude vypadat pohyb v kádru Sparty,“ řekl opatrně boss středočeského klubu Josef Dufek pro deník Sport.

Mladá Boleslav řeší post brankářské jedničky už dlouho, nicméně Bičík její hledání zřejmě neukončí. Ve smlouvě se Spartou má totiž klauzuli, podle níž se na základě určitého počtu odchytaných zápasů kontrakt automaticky prodlouží. A protože je Bičík těsně před dosažením této cifry, vedení klubu považuje pokračování spolupráce za jasnou věc. I proto ostatně Sparta nechává talentovaného Tomáše Koubka i pro jaro na hostování v Liberci. Stáhne ho až v létě, kdy si to podle všeho Koubek s Bičíkem rozdají o roli jedničky na novou sezonu.

„David na podzim odehrál spoustu výborných zápasů, kdy tým podržel. Sparta do budoucna zkušeného brankáře určitě potřebuje,“ lobbuje za svého klienta Říha.

Zelenou k odchodu pak zřejmě naopak dostane Marek Štěch, který je s pozicí náhradníka dlouhodobě nespokojen a má zajímavé nabídky ze zahraničí, zejména z Anglie, kde už úspěšně působil.

Ščasný: O Šuralovi jednáme. Ale nejsme sami a on preferuje zahraničí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud