8. ledna 2016 • 04:59

Slavia odmítla posily z Jablonce. Ceny byly vysoké, reaguje na Horníka

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem sedm hráčů podepsala, další jména jsou v jednání. Fotbalová Slavia na začátku roku 2016 nakupuje ve velkém, do svého revíru láká opravdu velké ryby. Vedení klubu zkoušelo přetáhnout i opory konkurenčního Jablonce, nicméně tam „sešívaní“ narazili. „Jednání s Jabloncem skončila,“ pravil prezident Slavie Jiří Šimáně.



Lehkou rozdmýšku mezi Slavií a Jabloncem rozpoutal nový severočeský sportovní manažer Ivan Horník . „Slavia nám poslala jednu nabídku a má v tom trošku zmatek, protože každých 14 dní chtějí jiného hráče. Byl tam zájem o Pospíšila, o Tecla . Ale Slavia si v tom nejprve musí udělat pořádek, musí to být trochu jinou formou. Nabídka, kterou poslali, je pro nás neakceptovatelná,“ pravil v týdnu Horník.

K jednání mezi Slavií a Jabloncem se na čtvrtečním setkání s novináři vrátil i Jiří Šimáně. „První jednání s představiteli Jablonce proběhlo začátkem listopadu, měli jsme zájem o tři hráče – Tecla, Greguše a Pospíšila,“ potvrdil šéf Slavie.

„U hráče Pospíšila nám bylo řečeno, že není na přestup a Jablonec ho neprodá. U Tecla a Greguše byly ceny příliš vysoké. Včera (ve středu) jsme se ústy pana Pelty doslechli, že i Greguš je neprodejný hráč, za Tecla chtějí částku, která pro nás není akceptovatelná. Tím jednání s Jabloncem skončila,“ prozradil hlavní důvody, proč se zajímavé hráče nepodařilo zlanařit do Edenu.

Slavia odhalila nové posily. Za rok chce bojovat o titul
Video se připravuje ...

Slavia je přitom na transferovém trhu nebývale aktivní. Vstup čínského kapitálu zajistil potřebné finance a sportovní komise klubu zavelela k razantnímu posilování. Jak ke Slavii, oprášené značce toužící zase dobývat ty nejvyšší mety, přistupují při jednáních ostatní kluby?

„Ve finále je to byznys. Máme formulku cena/výkon. Když si myslíme, že hráč splňuje tuhle základní podmínku, budeme o něj bojovat. Jestliže výkon neodpovídá ceně, tak do toho nejdeme, pak je to ztráta času. Měly jsme takové tři, čtyři případy,“ popsal Šimáně.

Jindy ale bylo jednání ostatních klubů férové. „Překvapilo mě, že někteří reflektují realitu a nepouštějí se do nějakých nesmyslných požadavků,“ potěšilo ho. „Chci poděkovat Jihlavě a Ostravě, oba kluby se k tomu postavily čelem. Dobře a rychle jsme se dohodli,“ líbil se Šimáněmu proces získání Mešanoviče a Pavlenky.

Jinde se ale kluby pokoušely částku za požadované hráče maximálně vyšroubovat. „Někdo přijde s nesmyslnou nabídkou, která se nedá akceptovat, pak někdo, o čem se dá uvažovat, a dohodneme se. Nebo jako v Jablonci u případu Greguše, kde nám při stanovení finální ceny bylo řečeno, že není na prodej. Také to k tomu patří,“ přiblížil Šimáně detaily jednotlivých obchodů.

Posila Slavie Barák: Chci ukázat, že patřím do lepších klubů
Video se připravuje ...

Hušbauer: Rád hraju o první místo, Slavia mi to může nabídnout
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud