Jan Malý
8. ledna 2016 • 04:57

Zamíří hvězda ligy do Anglie? Skaláka loví ambiciózní Brighton

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav registruje první konkrétní nabídku na záložníka Jiřího Skaláka. Podle informací Sportu se o reprezentačního hráče zajímá anglický druholigový Brighton, ambiciózní klub, který myslí na postup do Premier League.



Anglie je pro Jiřího Skaláka vysněnou zemí, kde by si chtěl zahrát. Sen reprezentačního záložníka z Mladé Boleslavi se nyní přiblížil realitě. Z Ostrovů na něj totiž do středočeského klubu dorazila nabídka.

„Na stole nám leží první konkrétní nabídka na Jiřího Skaláka, odpověděli jsme na ni a teď čekáme, jak se situace vyvine,“ řekl prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek. Podle informací Sportu pochází zájem z anglického druholigového Brightonu.

Brighton momentálně figuruje na čtvrtém místě druhé anglické ligy, pyšní se moderním, špičkovým zázemím a má ambice postoupit do slovutné Premier League. V létě tento klub usiloval o jiného českého hráče – Matěje Vydru. Ten však nakonec zamířil z Watfordu na hostování do Readingu.

Teď cílí Brighton na Skaláka. Mladá Boleslav musí o nabídce informovat Spartu, z níž na jaře šikovného záložníka za 10 milionů korun vykoupila. Ovšem Sparta své právo, tedy dorovnat případnou přestupovou sumu a Skaláka přivést k sobě, nevyužije. Případná částka na ni bude příliš vysoká.

Vládci na svých postech! Nejlepší hráči podzimu podle známek Sportu
Video se připravuje ...

Kdy se rozhodne o tom, jestli Skalák do Brightonu přestoupí, nebo ne, zatím není jisté. Hráč každopádně včera trénoval v Mladé Boleslavi.

Skalák však už dříve prohlásil, že by se zimnímu přestupu do zahraničí nebránil. „Někdy jsou nabídky, že se nedají odmítnout. Člověk taky nemůže čekat, neví, co se stane, jestli se nezraní. Pak ta možnost jít ven třeba už nebude. Takže bych se tomu určitě nebránil,“ prohlásil na toto téma Skalák v prosinci.

Za Mladou Boleslav odehrál skvělý podzim, svými výkony se vystřelil až do reprezentace a má reálnou šanci dostat se na mistrovství Evropy, které letos hostí Francie. Obavy, že by si přestupem mohl zkomplikovat cestu na šampionát, by neměl.

„Když mě nějaký klub bude chtít, zaplatí za mě peníze, které chce Boleslav, tak by tam měla být nějaká pravděpodobnost, že šanci dostanu. To už je pak na mně. Když šanci nevyužiju, bude to jen na mně, třeba bych ji nevyužil ani tady v Boleslavi,“ přemítal Skalák věcně.

Nyní se tedy řeší, kde se o EURO bude rvát.

ANKETA: Nej přímáky Synot ligy. Který vás nejvíce zaujal?
Video se připravuje ...

Vycházející ligové hvězdy v reprezentaci oslnily. Jaké mají zbraně?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud