9. ledna 2016 • 10:03

Baník mění majitele! Šafarčíka střídá podnikatel z Kroměříže

Autor: jon, riš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Baník Ostrava má nového majitele. Jednání mezi stávajícím vlastníkem Petrem Šafarčíkem a kroměřížským podnikatelem Václavem Brabcem dospěla podle zdrojů deníku Sport v noci na sobotu k finálnímu podpisu smlouvy. Jak už psal Sport v minulých týdnech, padesátiletý Brabec přebírá klub a odvrátil tak téměř jistý krach.



Jednání o prodeji do rukou Václava Brabce se přitom značně táhla. Obě strany se měly definitivně dohodnout už v úterý, kroměřížský podnikatel byl údajně připraven smlouvu podepsat, jednání ale nakonec krachla.

Jak píše sobotní deník Sport, další pokus definitivně dohodu o prodeji uzavřít se konal v pátek. Povedlo se to až v nočních hodinách po uzávěrce listu.

Klub si nyní může zhluboka vydechnout. Bez příchodu nového vlastníka by Baníku reálně hrozil krach, v klubu panoval po novém roce chaos a bezvládí, hráčům dokonce přestaly chodit výplaty.

Brabec, který dosud situaci v Baníku nekomentoval, už dříve poskytl Baníku několik desítek milionů korun na uhrazení dluhů vůči hráčům. Někteří z nich však své peníze dosud neviděli. 

Klubu, jehož dluhy údajně sahají až k hranici sedmdesáti milionů, dokonce hrozila insolvence. Tím, že se Šafarčík s padesátiletým podnikatelem z Kroměříže dohodl, nejspíš odvrátil hrozbu klubové zkázy.

Baník dokončil podzimní část sezony na beznadějně posledním místě tabulky, záchrana ligy je dnes prakticky nereálná. Nový trenér Vlastimil Petržela přijal úkol připravit tým tak, aby se v příští sezoně Ostrava vrátila zpět mezi elitu. 

Dosud ale byl ze situace nešťastný. Věřil, že v Baníku postaví tým z mladých hráčů a doplní jej kvalitními fotbalisty odjinud. Jenže zjistil, že hotových mladých hráčů, které by bylo možno posunout z juniorky do áčka, má klub minimum.

A posil z venku se zatím nedočkal. Nejenže má Baník zablokované přestupy, ale nemá ani z čeho hráče koupit. Je zcela bez peněz, vládne pouze mnohamilionovými dluhy. S novým majitelem by se situace snad měla změnit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud