9. ledna 2016 • 19:36

O Slavii jsem měl jasno, u nás je to velkoklub, říká střelec Železník

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nejvyšší soutěži odehrál půl roku za Zlín, kde si vystřílel angažmá ve Slavii. I tam už má Lukáš Železník na kontě první gól, když se trefil do sítě Vlašimi. "Je to jako sen, asi by mě měl někdo štípnout," culil se útočník v rozhovoru pro klubové stránky Slavie. "Jsem rád, že jsem se ukázal lidem a dal gól."



Byl to sice jen přípravný zápas proti Vlašimi, ale Lukáš Železník zářil štěstím. Slavia vyhrála 4:0 a on dal hned při své premiéře gól. Co víc si může přát? "Je to bomba," neskrýval spokojenost.

Přitom v pátek si v novém klubu nestihl zatrénovat a druhý den tak nebyl v optimálním rozpoložení. "Špatně se mi dýchalo, byl jsem trošku zavařený," přiznal útočník. "Jsem rád, že jsem dal gól a ukázal se lidem."

Střelec zavzpomínal, co se mu honilo v hlavě, když se objevila šance odejít do Slavie. "Hned jsem měl jasno. Slavia je u nás velkoklub. I když se vše táhlo, věřil jsem, že to vyjde," prohlásil Železník. "Teď se chci probojovat do základní sestavy a pomoci Slavii na místa, kam patří," doplnil.

Co se týče místa v sestavě, nehodlá trenéru Uhrinovi nijak radit, ale naznačil, že je šťastnější, když má na hrotu sestavy parťáka. "Uvidíme, jak to bude. Budu hrát tam, kde mě trenér bude potřebovat," poznamenal Železník.

V novém klubu znal před příchodem osobně jen Josefa Hušbauera a to z mládežnických výběrů. "Na pokoji ale budu bydlet s Tondou Barákem. Všichni spoluhráči mě vzali v pohodě," těší útočníka.

Fotbalista Slavie Muris Mešanovič chodil do soubojů zostra, i když byl duel s Vlašimí jen přípravou. Bojuje o místo v základní sestavě.
Fotbalista Slavie Muris Mešanovič chodil do soubojů zostra, i když byl duel s Vlašimí jen přípravou. Bojuje o místo v základní sestavě.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud