Tomáš Podvín
14. ledna 2016 • 04:55

TŘI posily Sparty. Jakou roli budou mít Šural, Zahustel a Mazuch?

Vstoupit do diskuse
0
  • Dvě ze sparťanských posil už se představily v zápase, Josefa Šurala to teprve čekáDvě ze sparťanských posil už se představily v zápase, Josefa Šurala to teprve čekáFOTO: Koláž iSport.cz

    Nejen Slavia je v lednovém přestupovém okně aktivní. Na své si přijdou i fanoušci rivalské Sparty. Tým Zdeňka Ščasného zatím posílili tři fotbalisté. Ondřej Zahustel a Josef Šural přišli jako hvězdy podzimu z jiných klubů Synot ligy, Ondřej Mazuch pak podepsal s Pražany jako volný hráč. Na jaké posty s nimi trenér počítá a jak velkou budou hrát ve Spartě úlohu?

  • Ondřej Mazuch

    Obránce, 26 let

    Trenér Ščasný řeší u Mazucha jeden zásadní otazník - fyzickou kondici. Je to logické, obránce se zkušenostmi ze zahraničí kvůli zranění odehrál proti Ústí nad Labem zápas po deseti měsících. Sám pak přiznával, že na kondici musí zapracovat.

    Sparťanský kouč si každopádně chválí jeho přístup, navíc se zdá, že koleno už je plně v pořádku. „Myslím, že to do startu ligy dožene, je to otázka tří čtyř zápasů,“ řekl na Mazuchovo konto Ščasný.

    To by byla pro Spartu dobrá zpráva. Mazuch totiž hned ve své premiéře naznačil, že pokud bude zdravotně v pořádku a kondičně připraven, může být oporou zadních řad. Kromě jistoty na míči dokáže spoluhráče kvalitně organizovat. V základní sestavě Sparty by tak nejspíš nechyběl.

    Mazuch po prvním zápase za Spartu: Nedělá mi problém na hřišti mluvit
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Zahustel

    Obránce/záložník, 24 let

    V Mladé Boleslavi na podzim zářil na pozici ofenzivního záložníka, na stejném postu se uvedl i v reprezentaci. Ve Spartě ale mají se Zahustelem jiné plány. Trenér Ščasný se z něj pokusí udělat nového Pavla Kadeřábka.

    „Je to prototyp moderního krajního obránce. Snaží se o neustálé náběhy a umí to vyřešit,“ tvrdí kouč. I on však dodává, že teprve těžší soupeři než bylo Ústí pořádně prověří jeho defenzivní schopnosti.

    Pokud si bude Zahustel počínat v obranné činnosti stejně dobře jako v té útočné, mohli by na Letné najít za Kadeřábka se zpožděním náhradu. V tom případě by pravá strana obrany Zahustelovi patřila, největší konkurencí by byl Lukáš Mareček.

    Ondřej Zahustel v přípravě proti Ústí nastoupil na pravém beku
    Video se připravuje ...

  • Josef Šural

    Záložník/útočník, 25 let

    Zatím poslední a určitě nejvýraznější posila Sparty. Josef Šural upřednostnil Spartu před nabídkou Slavie a podepsal s ní dlouhodobou smlouvu až do roku 2019.

    „Dvakrát třikrát jsem s ním mluvil, líbí se mi na něm, že nezvolil zdánlivě lehčí cestu, ale přišel se porvat o místo do Sparty. To mě hrozně těší,“ komentoval Šuralův příchod Ščasný.

    Brněnský odchovanec dostane určitě dostatečný prostor, přestože nemůže nastoupit v zápasech Evropské ligy. Sparta s ním počítá na post jednoho z ofenzivních záložníků, kde by měl využít svou rychlost i techniku. Může hrát vlevo i vpravo.

    Sparťan Šural: Risk před EURO? V Liberci jsem už zůstat nemohl
    Video se připravuje ...

    Trenér Sparty Ščasný chválil Mazucha i Zahustela
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud