Tomáš Podvín
15. ledna 2016 • 16:20

Boj o jedničku Slavie začal! S Berkovcem se o to porvu, říká Pavlenka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim měl ve Slavii brankář Martin Berkovec neotřesitelnou pozici, jenže v zimě mu přibyl výrazný konkurent. Také Jiří Pavlenka je totiž zvyklý z Baníku na to, že on je gólmanem číslo jedna. Proto se bude o místo v brance pražského klubu v přípravě hodně bojovat. Oba brankáři jsou připravení.



Pavlenka se po příchodu z Baníku představil na hřišti za Slavii poprvé v utkání s Táborskem (3:1), kdy odchytal druhý poločas. „Zatím je to příprava, ale je důležité, že se vyhrálo. Já sám jsem se cítil dobře,“ říkal po zápase.

Talentovaný brankář svůj tým podržela dvěma skvělými zákroky, s inkasovaným gólem nemohl nic dělat. Jednou mu pak pomohlo trochu štěstí, když vlastní pochybění ještě stihl napravit.

Na druhou stranu, v prvním poločase se výborně předvedl také Martin Berkovec. Ten vytasil proti hráčů Táborska hned tři výborné zásahy, jednou zneškodnil dokonce samostatný únik.

„Jsem ve Slavii tři dny, takže je těžké se s Martinem srovnávat. Je to velice šikovný brankář, zkušenější než já, ale já se poperu o to, abych chytal,“ tvrdil Pavlenka.

„Mám velkou motivaci, o post jedničky budeme oba bojovat a oba nás to může posunout. V Baníku jsem si neotřesitelnou pozici taky musel vybojovat, začínal jsem tam jako dvojka,“ připomněl odhodlaný brankář.

Přestože je ve Slavii krátce, má z nového působiště Pavlenka radost. „Kluci jsou tady v pohodě, takže jsem bez problémů zapadl,“ pochvaloval si.

Trenér Slavie Uhrin: Švento a Zeman? Zatím jednáme
Video se připravuje ...

Slávistická posila Hušbauer: Se Součkem se mi hraje dobře
Video se připravuje ...

Slávistický záložník Josef Hušbauer v utkání proti Táborsku
Slávistický záložník Josef Hušbauer v utkání proti Táborsku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud