19. ledna 2016 • 20:54

Sparta na favorita nestačila. S Dortmundem prohrála 1:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení se nekonalo. Fotbalisté Sparty prohráli v Essenu s favorizovanou Borussií Dortmund 1:3, když po většinu zápasu tahali za kratší konec. Německý tým, pro který šlo o generálku na jarní část bundesligy, poslal do vedení kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang. Na jeho trefu sice odpověděl hostující kanonýr David Lafata, jenže gabonský útočník poté udeřil podruhé. A za chvíli na něj ještě navázal Henrich Mchitarjan, jenž zvýšil na konečných 3:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 1. • 19:05
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3:1
ONLINE
19. ledna
19:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 41. Aubameyang, 65. Aubameyang, 68. Mchitarjan

Hosté: 49. Lafata

Sestavy

Domácí: Bürki – Piszczek (61. Durm), Papastathopoulos (61. Ginter), Hummels "C", Park (76. Passlack) – Weigl (76. Larsen), Gündoğan (61. Subotić) – Mchitarjan (76. Stenzel), Castro (61. Pulisic), Reus (61. Leitner) – Aubameyang (76. Serra)

Hosté: Bičík – Zahustel, Nhamoinesu, Brabec, Frýdek – Fatai (46. Krejčí), Mareček (69. Jiráček), Vácha (46. Matějovský), Dočkal, Šural – Lafata "C" (66. Juliš)

Karty

Hosté: Frýdek

Rozhodčí

Guido Winkmann

Stadion

Stadion Essen, Essen

Návštěva

5 000 diváků

"Měli jsme dobré pasáže, ale i pasáže, ve kterých jsme jen bránili. Vzhledem ke všem okolnostem myslím, že to je slušný výsledek, a jsme spokojení," řekl pro web Sparty trenér Zdeněk Ščasný.

Do základní sestavy nasadil i debutující posilu z Liberce Šurala. Za Borussii, pro kterou byl zápas generálkou na sobotní start druhé části bundesligy, od začátku hrála většina opor včetně Hummelse, Mchitarjana, Reuse či Aubameyanga. "Mají pět dní do ligy a nesmírnou kvalitu, naopak my těch posledních čtrnáct dní v nohách. To není výmluva, protože rozdíl by tam byl vidět i tak," uznal sparťanský kouč.

Aubameyanga v sedmé minutě ještě vychytal brankář Bičík, kterého po půl hodině hry při dalším pokusu gabonského útočníka zachránilo břevno. Dominující Dortmund před pauzou vystupňoval tlak. Nejlepší střelec německé ligy Aubameyang otevřel skóre ve 41. minutě, kdy snadno zakončil individuální akci Gündogana.

Pražané zahájili výborně druhý poločas a hned z první velké příležitosti vyrovnali. Dočkal ve 49. minutě prostrčil míč na kanonýra Lafatu a ten v šestnáctce zamířil přesně k tyči. V 65. minutě ale vrátil vestfálskému mužstvu vedení umístěnou ranou Aubameyang a za tři minuty zvýšil Mchitarjan dorážkou po Leitnerově tyčce.

"Klukům to dalo hrozně moc, máme se od soupeře co učit," prohlásil Ščasný, který od reprezentanta Šurala čeká víc. "Bylo vidět, že mu rapidně ubývají síly a bylo to pro něj těžké, protože až po svém přestupu k nám začal trénovat s balonem. Sám ví, že má na víc, a potřebuje se sehrát s mužstvem," upozornil trenér.

Sparťané tak nenavázali na úvodní drtivé vítězství 7:1 nad druholigovým Ústím nad Labem a další přípravný duel odehrají již ve středu proti Trenčínu.

Přípravné utkání v německém Essenu:

Borussia Dortmund - Sparta Praha 3:1 (1:0)

Branky: 41. a 65. Aubameyang, 68. Mchitarjan - 49. Lafata.

Sestava Sparty: Bičík - Zahustel, Costa, Brabec, Frýdek - Fatai (46. L. Krejčí), Mareček (69. Jiráček), Vácha (46. Matějovský), Dočkal, Šural - Lafata (66. Juliš). Trenér: Ščasný.

Záložník Sparty Josef Šural ve své premiéře
Záložník Sparty Josef Šural ve své premiéře

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud