22. ledna 2016 • 13:38

Slavia si poradila s Vyšehradem 5:1, prosadil se Škoda i Hušbauer

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie porazili v posledním přípravném utkání před odletem na herní soustředění do Španělska FK Slavoj Vyšehrad jednoznačně 5:1. Dvakrát se prosadil kanonýr Milan Škoda, gólově se předvedly i nové posily Hušbauer a Bořil.



Slávisté i v šestém zápase vyzvali soupeře z nižší soutěže a na rozdíl od středečního nepovedeného utkání s Ústím od začátku dominovali. Prvních gólů v zimní přípravě se dočkal nejlepší střelec týmu Škoda , který v 15. minutě otevřel skóre a v 35. minutě zvýšil hlavou po Zmrhalově centru. Přihrávající záložník se o čtyři minuty později trefil sám po akci středem hřiště.

Chvíli po přestávce se prosadil dorážkou záložník Hušbauer a v 57. minutě upravila už na 5:0 další ze zimních posil obránce Bořil, kterému patičkou přiťukl míč Vukadinovič. Po prostřídání pak Vyšehrad snížil.

"Prohráli jsme s Ústím a teď jsme samozřejmě chtěli vyhrát. To se nám povedlo. Takových 65 minut bylo dobrých, takhle bych si to představoval kombinačně," řekl novinářům trenér Dušan Uhrin mladší , který na rozdíl od minulých přípravných utkání neprostřídal v poločase celou jedenáctku.

"Chtěli jsme, aby někteří hráči odehráli aspoň 60 minut. V druhé půli jsme trošku polevili, tím, jak se pak vystřídalo, nebyli někteří hráči na svých postech a to vždy znamená trochu chaos. Je to pořád příprava, nic jiného. Dopoledne jsme měli normálně trénink a odpoledne jsme hráli," dodal Uhrin.

Ze zdravotních důvodů raději nenasadil Levana Keniju, Simona Deliho a jednu z posil Lukáše Železníka. "Železník nenastoupil, ale už je zdravý. Nechtěli jsme riskovat, že by si obnovil zranění. To samé Deli. Nechceme, aby se tihle dva hráči zranili na umělé trávě a pak nebyli připraveni do Španělska," podotkl Uhrin.

Slávisté odletí o víkendu a ve Španělsku sehrají před startem ligového jara čtyři přípravná utkání.

Přípravné fotbalové utkání:

Slavia Praha - Slavoj Vyšehrad 5:1 (3:0)
Branky:
14. a 35. Milan Škoda, 38. Zmrhal, 50. Hušbauer, 57. Bořil - 71. Madej.

Sestava Slavie: Pavlenka (46. Berkovec ) - Bořil (57. Mikula), Frydrych, Bílek (46. Latka ), T. Jablonský (67. Černý) - T. Souček - Mihalík (46. M. Vukadinovič), Hušbauer (57. Barák), Zmrhal (57. Štohanzl) - Mešanovič (67. Linhart), Milan Škoda (46. Kuchta). Trenér: Uhrin.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud