24. ledna 2016 • 16:20

Zlín ovládl Tipsport ligu. Ve finále porazil Bohemians na penalty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína poprvé vyhráli Tipsport ligu. Ligový nováček ve finále zimního turnaje porazil v Praze na Vyšehradě Bohemians 1905 5:4 v penaltovém rozstřelu, jediný pokutový kop neproměnil kapitán "Klokanů" Josef Jindřišek. Po 90 minutách skončil zápas bez branek.



"Bylo to vyrovnané utkání, vyhrát mohl kdokoliv. Nakonec jsme měli možná důkladnější průpravu na penalty. Liga je ale ještě daleko, čekají nás ještě čtyři přípravné zápasy. Samozřejmě je to ale pohár, kde startovala ligová a druholigová mužstva, takže vyhrát je vždy potěšující a motivující dál," řekl novinářům zlínský trenér Bohumil Páník.

Po podzimu šestý celek ligové tabulky v součtu přípravných a soutěžních duelů už devětkrát za sebou neprohrál. "Máme nějakou sérii, ale neděláme si žádné velké oči, že jsme top špičkové mužstvo. Jsme poctivý tým a takhle pracujeme," dodal Páník.

Finále přilákalo na Vyšehrad přibližně pět set fanoušků Bohemians, kteří viděli vyrovnané a bojovné utkání. Na rozdíl od soboty fotbalistům nekomplikoval hru zasněžený terén, přesto se diváci v základní hrací době branky nedočkali.

V prvním poločase měl dvakrát blízko ke gólu Mikuš, který ale nejprve překopl odkrytou zlínskou branku a pak napálil Holého. Zatímco Bohemians do druhé půle téměř kompletně obměnili sestavu, Zlín nechal na umělém trávníku většinu hráčů z úvodního dějství. Šancí však po změně stran ubylo, a tak došlo na penalty.

V rozstřelu selhal pouze ve druhé sérii kapitán Bohemians Jindřišek, který překopl břevno. "Stalo se to sice ve finále turnaje, ale stále je to příprava. Je důležité, aby dával góly z penalt v lize," řekl trenér Bohemians Roman Pivarník. "Byl to výborný zápas z obou stran. My jsme si zase vytvořili jako po celý turnaj tutové šance, ale bohužel se nám dneska nepodařilo aspoň jednu z nich proměnit," dodal.

O vítězství Zlína pak jako pátý exekutor rozhodl kapitán Tomáš Poznar dloubákem ve stylu legendy "Klokanů" Antonína Panenky. "Nevím, jestli Tonda Panenka bude mít radost, že má dalšího nástupce," smál se Poznar, kterého k dloubáku vyhecoval spoluhráč Róbert Matejov. "Říkal, že se hodí, abych pěkný turnaj zakončil tímhle způsobem, že to tím vyhrajeme. Tak jsem to tak udělal," uvedl Poznar, který byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

"Ševci" tak proměnili premiérovou účast ve finále Tipsport ligy ve vítězství, Bohemians promarnili možnost na třetí triumf v turnaji.

V souboji o třetí místo nastoupili za Mladou Boleslav i Olomouc hráči juniorky a B-týmu a po remíze 2:2 se v penaltovém rozstřelu radoval z výhry středočeský celek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud