25. ledna 2016 • 18:16

Plzeň zúžila kádr. Suchan se Štípkem budou hostovat v Příbrami

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté David Štípek a Jan Suchan budou i na jaře pokračovat v Příbrami, kde již odehráli podzimní část ročníku. Během přípravy se neprosadili do kádru Plzně, které patří, a odešli na půlroční hostování.



"Trenér chtěl oba mladé hráče vidět v tréninku i v zápasech, určitě nezklamali. Potvrdili, že jsou to perspektivní fotbalisté, ve kterých má Viktoria velkou budoucnost. V tuto chvíli by však v dresu Plzně nedostávali tolik herních příležitostí, naopak Příbram projevila o jejich návrat do týmu velký zájem," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Třiadvacetiletý Štípek už za Plzeň odehrál 13 ligových zápasů, ale poslední dva roky putuje po hostováních. Nejprve hrál v Mladé Boleslavi, následně v Hradci Králové a nyní bude pokračovat v Příbrami. Do ní se vrací také Suchan, který je příbramským odchovancem. Už před rokem přestoupil do Plzně, absolvoval zde dvě přípravy, ale ve 20 letech musí na šanci ještě počkat.

Na podzim s nimi v Příbrami hostoval i levý záložník či bek Matěj Končal, který však zůstane pro jaro v Plzni. "Matěj je rychlostním typem fotbalisty, šikovných leváků navíc v lize příliš neběhá. O své místo se bude muset poprat, nicméně v nabitém jarním kalendáři určitě šanci dostane," dodal Šádek.

S plzeňským týmem ve čtvrtek odcestují na soustředění na Maltě také mladíci z juniorky Petr Průcha a Lukáš Provod. "Potřebujeme doplnit počet hráčů na ideální tréninkové stavy, oba hráči si navíc za své výkony a fotbalovou poctivost tuto šanci zaslouží," řekl Šádek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud