Jan Podroužek
25. ledna 2016 • 18:50

Škodův (ne)přestup, anabáze Zeman. Čím si prošla Slavia a co ji čeká?

Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisty Slavie čeká zajímavé jaroFotbalisty Slavie čeká zajímavé jaroFOTO: Dominik Bakeš (Sport)

    Největší posila z osmi? Josef Hušbauer. Ale probere se a povede Slavii? Největší osobní zklamání? Milan Škoda a jeho zastavený přestup do Emirátů. Nezasekne to největší dělo mužstva? Červenobílí odletěli na herní kemp do Španělska v z zúženém počtu 26 hráčů, teď už nebudou žádné kotrmelce. Slavia vyhlíží jaro, na které se ladí po vzoru západní Evropy. Jak vypadá nová Slavia a co jí čeká na jaře?

  • Čím Slavia doposud prošla: Posílení kádru

    Nové posila fotbalové Slavie Josef Hušbauer a Jan BořilFoto ČTK

    Realizovat během tak krátkého období osm příchodů chce ekonomickou odvahu i rychlé umění jednat. Obojí Slavia předvedla, teď však zbývá zodpovědět, jestli se jednotlivé akvizice během jara sportovně obhájí. U útočníka Zdeňka Linharta nejspíš půjde o pomalé zapracovávání z hlediska budoucnosti, ostatní ale musí zapnout okamžitě.

  • Čím Slavia doposud prošla: Škodův (ne)přestup

    Milan Škoda dostal lukrativní nabídku, vedení Slavii jeho odchod nepřipustiloFoto Dominik Bakeš Sport

    Tohle chtělo obratnost i šikovnost. Slavia se ale zachovala spíš z pozice síly. „Nikam,“ oznámilo vedení své největší hvězdě neústupně. Milan Škoda to rozhodnutí nenesl lehce, na otázku, jestli pro něj nejsou vysoké slávistické ambice dostatečnou náplastí, odpověděl velmi stručně: „Jo, tak určitě.“ Dělo se nesmí ucpat.

  • Čím Slavia doposud prošla: Pět výher, jedna prohra

    Zatím jedinou prohru v přípravě si Slavia připsala proti Ústí nad LabemFoto Dominik Bakeš Sport

    Dosud Slavii prověřili jen druholigoví nebo třetiligoví soupeři. V šesti zápasech tým pětkrát vyhrál, jednou prohrál - s Ústím nad Labem, které ho už dvakrát vyřadilo z poháru, naposledy minulý podzim. Sešívaní zvolili celkem tradiční mustr, na začátku přípravy šlo především o to, aby hráči chytili tempo a nabírali herní kondici. Opravdové prověrky přijdou až teď.

  • Čím Slavia doposud prošla: Anabáze Zeman

    Přestup záložníka Martina Zemana do Slavie nedopadlFoto Koláž iSport.cz

    Pro některé fanoušky červenobílých to není žádné zklamání, některé to možná mrzí, protože by to brali jako obrovskou pomoc. Domluvit se se švýcarským Sionem na bývalém sparťanovi Martinu Zemanovi nebylo možné, proto zůstává dost velkou hádankou, o kolik se posune křídelní hra Slavie oproti podzimu. Je to jedna z hlavních potřeb ambiciózního mužstva.

  • Co čeká Slavii na jaře: Ošemetný start = povinné body

    V prvním zápase jarní části Synot ligy se Slavie utká se Zbrojovkou BrnoFoto ČTK

    Doma Zbrojovka, venku Jihlava, doma Baník. To je začátek slávistického jara, který přímo vybízí k bodování. Jenže je to taky dost ošemetné, přesně tyhle zápasy, v nichž sešívaní budou bušit do soupeřových obran, jim na podzim nevycházely. Pro vršovické mužstvo je nesmírně důležité, aby tyhle protivníky překonalo. Pak všechno půjde snadněji.

  • Co čeká Slavii na jaře: Víření ve špičce, boj o poháry

    Slavia hrála evropské poháry naposledy před šesti letyFoto Michal Beránek (Sport)

    Je to přímo návazný úkol. Když nebudou body ze zápasů proti papírově slabším soupeřům, Slavia si prostě nemůže nárokovat dobré umístění. Výsledkové výkyvy jsou jedním z hlavních požadavků, které je potřeba odstranit. Půjde především o to, aby sešívaní udělali nedobytný hrad z Edenu. V domácí tabulce jsou až devátí - tři výhry, čtyři remízy, jedna prohra.

  • Co čeká Slavii na jaře: Klíče k úspěchu - záloha Škoda

    Milan Škoda bude i na jaře klíčovým hráčem SlavieFoto Michal Beránek (Sport)

    Slavia přivedla dva konstruktivní hráče, takové, kteří jí v minulosti dost scházeli. Josefa Hušbauera a Antonína Baráka. Především na tom prvním bude stát kombinační úroveň mužstva. Klíčem k úspěchu je postavit kolem něj dostatečně dynamické kraje a secvičit spolupráci s elitním útočníkem Milanem Škodou. Toho nesmí zabrzdit neuskutečněný přestup.

  • Co čeká Slavii na jaře: Střed obrany

    Vydrží Martinu Latkovi zdraví?Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Je to spíš vzdálenější otázka, ale musí na ni dojít. Není to tak dávno, co ze Slavie zazněla věta, že má nejlepší stoperskou dvojici v lize - Martina Latku a Simona Deliho. Možná nadsázka... Toho prvního začínají dobíhat léta, bude nutné tuhle pozici okysličit. Prozatím platí, že Latka je hráčem, který umí srovnat mužstvo, dát mu klid, je jedním z lídrů.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud