27. ledna 2016 • 17:15

Nový Lafata v Liberci? Pulkrab dal první gól přesně v jeho stylu

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akci rozjel – i gólově zakončil, míč uklidil skluzem do prázdné brány, přesně jak to dělá David Lafata. O šestnáct let mladší Matěj Pulkrab ve středečním přípravném zápase Liberce s Trnavou (4:3) naznačil, že by jednou mohl legendárního útočníka v rudém dresu nahradit. Zatím však bojuje o místo u Nisy, kde by chtěl na jaře hostovat. „Kdybych si nevěřil, nechodil bych sem,“ říká jeden z největších talentů českého fotbalu.



Na premiérový gól v kategorii dospělých nečekal dlouho, Matěj Pulkrab se prosadil hned v druhém startu za Liberec, kde je zatím na testech. Pohotovou trefou zařídil vítězství Slovanu nad Spartakem Trnava (4:3) a věří, že si tím vylepšil svou pozici.

„Od toho v útoku jsem, abych dával góly, takže je dobře, že se mi to povedlo,“ pravil po utkání, které se hrálo na umělé trávě v Mladé Boleslavi. „Myslím, že by mi to mohlo pomoci.“

Pulkrab byl na podzim kapitánem sparťanské devatenáctky, která suverénně opanovala I. ligu staršího dorostu. Ve dvaceti startech dal pětadvacet gólů, a zimní přípravu tak začal na Letné už s áčkem, odkud se posléze přesunul na sever Čech. Pokud přesvědčí trenéra Jindřicha Trpišovského, zůstane v Liberci na hostování.

„Konkurence je všude, to je jasné, když chci hrát ligu,“ ví dobře Pulkrab. „Přišel jsem se o místo na hrotu porvat a uvidím, jaká bude moje pozice. Jestli nějaká bude. Ale kdybych si nevěřil, nechodil bych sem.“

Podle informací iSport.cz by urostlý útočník měl odletět s Libercem ve čtvrtek na herní soustředění do Turecka s tím, že o jeho osudu se rozhodne až těsně před startem jarní sezony. Pokud by se do kádru čtvrtého týmu Synot ligy neprosadil, odešel by zřejmě na zkušenou do druholigové Vlašimi.

Liberec porazil Trnavu 4:3. Trefil se i talent Pulkrab
Video se připravuje ...

Egon Vůch v dresu Liberce Egon Vůch v dresu LiberceFoto iSport TV

Matěj Pulkrab ještě v dresu Sparty
Matěj Pulkrab ještě v dresu Sparty

Ligový podzim za 60 sekund: FC Slovan Liberec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud