Jan Vacek
28. ledna 2016 • 04:50

Co ukázal duel Sparty s Pandurií: Zahustel se chytil, Mazuch se hledá

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Zatímco jedna ze zimních posil Sparty se prezentovala ve středečním přípravném zápase proti rumunskému CS Pandurii (1:1) výborným výkonem a prvním gólem, další zůstává hluboko za očekáváním. Ondřej Zahustel patřil ke třem nejlepším sparťanům na hřišti, Ondřej Mazuch byl na opačném pólu. Podívejte se, komu se úvodní duel na španělském soustředění vydařil a komu nikoliv.



Tři nejlepší Sparťané...

Ondřej Zahustel

Posun na pozici pravého obránce mu nečiní sebemenší problémy. Posila z Mladé Boleslavi se dobře orientovala v prostoru, zdobila ji precizní poziční hra i spolehlivost v plnění defenzivních úkolů. Když naopak mohl, neváhal Zahustel vyrazit dopředu. Odměnou mu byla krásná vyrovnávací trefa.

Jakub Brabec

Proti Pandurii byl lídrem defenzivních řad. Hlasitými pokyny si dirigoval fungování celé zadní čtveřice, těsnou obranou nenechal dýchat nebezpečného útočníka Wellingtona. K dominanci ve vzduchu navíc připojil i solidní práci při rozehrávce. Hlasitě si říká o místo v základní sestavě.

Marek Matějovský

První půli sledoval pouze jako divák, s jeho příchodem ale Sparta výrazně ožila. Znovu si chodil pro míče do hloubi pole a distribuoval je s originalitou, kterou nikdo z dalších hráčů Letenských nedisponuje. Především díky jeho přítomnosti byli Pražané po změně stran mnohem nebezpečnější.

…a tři nejslabší

Ondřej Mazuch

Vrací se po dlouhé absenci vynucené zraněním, stále to ale není ono. Proti Pandurii nejprve zavinil penaltu, když evidentně fauloval Wellingtona, jen o pár minut později udělal hrubku v rozehrávce a umožnil tak soupeři rychlý protiútok. Stále zůstává hluboko za očekáváním.

Kehinde Fatai

Naskočil na svém tradičním postu u pravé postranní čáry, za celý zápas se ale pořádně nedostal do hry. Ačkoli Sparta hlavně v prvním poločase jeho stranu hodně využívala, mnohem víc v akci byli Zahustel s Dočkalem . Fatai byl spíš v roli přihlížejícího. Formu z podzimu stále marně hledá.

Bořek Dočkal

Hlavní hvězdě Sparty rozhodně nelze upřít aktivitu a bojovnost. Dočkal se nabízel, chodil si pro balony. Taky ale hrozivě kazil a působil značně podrážděným dojmem. Neváhal vyplísnit spoluhráče nebo rozhodčí, když se mu něco nelíbilo. Sám ale zabil několik nadějných útoků.

Josef Šural bojuje o míč v přípravném zápase Sparty proti CS Pandurii
Josef Šural bojuje o míč v přípravném zápase Sparty proti CS Pandurii

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud