1. února 2016 • 18:20

Slavia jede na vítězné vlně! Ve Španělsku zdolala i Poznaň

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie pokračují v zimní přípravě ve vítězné sérii. Červenobílí dnes v Marbelle porazili úřadujícího polského mistra Lech Poznaň 3:1 a na soustředění ve Španělsku po triumfech nad asijskými soupeři Ťiang-su Suning a Suwon vyhráli i třetí zápas. Pražané zvítězili v osmi z devíti přípravných duelů.



Slavia měla proti šestému celku polské ligy povedený vstup do utkání a už ve čtvrté minutě vedla poté, co sám před brankářem nezaváhal reprezentační útočník Milan Škoda. Ve 40. minutě zvýšila skóre po individuální akci jedna ze zimních posil Pražanů záložník Josef Hušbauer, který se prosadil přízemní střelou k tyči.

Čtyři minuty po přestávce si vybral slabou chvilku nový slávistický brankář Jiří Pavlenka a propustil do sítě nepovedenou střelu Davida Kownackého. Dvacet minut před koncem ale Pražané pojistili vítězství, když gruzínský záložník Levan Kenija dotlačil míč za čáru z dorážky po neproměněné penaltě. V nastavení přidali slávisté ještě čtvrtý gól, který ale kvůli ofsajdu rozhodčí neuznal.

"První půli jsme hráli velice dobře, tak nějak bych si to představoval. Ve druhé půli už tempo opadlo a dostali jsme zbytečnou branku. Jsem spokojen, ale uvidíme, zatím to nic neznamená," uvedl pro internetové stránky Slavie kouč Dušan Uhrin mladší. "Pořád to nejsou ostrá utkání, uvidíme, jak začneme ligu. Hráče držíme v takové zdravé agresivitě, aby to utkání mělo rytmus a šmrnc. Tempo podle mého zatím máme," dodal.

Červenobílí, kteří v zimě přivedli osm posil, v přípravě prohráli pouze duel s druholigovým Ústím nad Labem 0:2. Soustředění ve Španělsku zakončí v pátek zápasem s osmifinalistou Ligy mistrů Dynamem Kyjev.

Uhrinovi se už rýsuje základní sestava pro vstup do jara. "Pomalinku ano, ale ještě jsem s hráči nemluvil. Teď odehrajeme generálku s Dynamem Kyjev, kde by měla nastoupit tak z 80 procent základní sestava," dodal.

Milan Škoda jako kapitán Slavie
Milan Škoda jako kapitán Slavie

Přípravné fotbalové utkání v Marbelle (Španělsko):

Slavia Praha - Lech Poznaň 3:1 (2:0)

Branky: 4. Milan Škoda, 40. Hušbauer, 69. Kenija - 49. Kownacki.

Sestava Slavie: Berkovec (46. Pavlenka) - Bořil (72. Mikula), Bílek (72. Latka), Deli (72. Frydrych), T. Jablonský (77. Holík) - Štohanzl (46. M. Vukadinovič), Hušbauer (77. Piták), Souček (64. Barák), Zmrhal (80. Černý) - Železník (46. Mešanovič), Milan Škoda (66. Kenija). Trenér: Uhrin ml.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud