3. února 2016 • 19:33

Ďuriš řádil! Plzeň v přípravě porazila norský Stabaek 2:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Viktorie Plzeň Michal Ďuriš se stal hlavní postavou přípravného duelu s norským Stabaekem, který český mistr vyhrál 2:0. Slovenský forvard vstřelil v utkání oba góly, když se trefil dvakrát v rozmezí pěti minut.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Plzeň byla proti třetímu celku uplynulé sezony norské ligy od začátku jasně lepší, ale v prvním poločase žádnou ze tří gólových šancí neproměnila. Trenér Karel Krejčí po deseti minutách druhé půle zamíchal se sestavou a právě jeden ze střídajících hráčů - Ďuriš - rozhodl.

Slovenskému útočníkovi a spolu se sparťanem Davidem Lafatou nejlepšímu střelci ligového podzimu výrazně pomohli k brankám spoluhráči. Ďuriš nejprve v 62. minutě propálil soupeřova gólmana poté, co míč ve vápně vybojoval Matějů, a za pět minut skóroval z podobné pozice po Holendově vyhrané hlavičce.

"Dnes jsme hlavně chtěli vyhrát, protože jsme předtím nevyhráli, i když předchozí zápas s Legií Varšava jsme měli dobře rozehraný. Jsem velmi rád, že se nám podařilo vyhrát. Ještě nejsem úplně v optimální formě, ale věřím, že ty góly budou padat dál," řekl pro klubový web Ďuriš.

"Utkání bylo vítězné, ale trošku se na nás projevil ten program a s první půlí jsem nebyl až tak spokojený. Druhý poločas jsme prostřídali a postupem času jsme ovládli zápas. Utkání bylo trošku zkrácené, vyšli jsme vstříc soupeři, který má zraněné hráče, takže se hrálo na 2x35 až 40 minut," řekl trenér Krejčí.

V závěru se na hřiště dostali i dva plzeňští mladíci a poprvé v přípravě také uzdravený obránce Radim Řezník. Ten kvůli vážnému zranění kolena naposledy hrál zápas před rokem v zimě na soustředění. "Včera jsme se bavili, že když bude všechno v pořádku, nastoupí na nějakých 15 až 20 minut. Jsem rád, že naskočil, v tréninku se snaží a je vidět, že se zlepšuje. Jdeme postupnou cestou, nechceme nic uspěchat. Uvidíme, jaký progres to u Radima bude mít dál," uvedl Krejčí.

Plzeň se rozloučí se soustředěním v sobotu duelem proti Těreku Groznyj, který bude generálkou na vstup do jarní části sezony.

Přípravné fotbalové utkání na Maltě:

Viktoria Plzeň - Stabaek IF 2:0 (0:0)
Branky:
62. a 67. Ďuriš.

Sestava Plzně: Bolek - Rajtoral (55. Končal), Hejda (55. Hubník), Baránek, Matějů (66. Řezník) - Hrošovský (55. Hořava), Vaněk (66. Průcha) - Petržela (71. Provod), D. Kolář (55. Holenda), Kopic (55. Kovařík) - Krmečník (55. Ďuriš). Trenér: K. Krejčí.

Ligový podzim za 60 sekund: Viktoria Plzeň
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud