3. února 2016 • 19:33

Jablonec pod novým trenérem v přípravě válí, vyhrál i šestý zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce vyhráli i druhý zápas na turnaji Atlantic Cup v Portugalsku. Po úvodním vítězství 2:0 nad Aarhusem dnes porazili švédský Kalmar 2:1 gólem Davida Bredy z 86. minuty a zakončili skupinu bez ztráty bodu. O tom, zda si zahrají finále, rozhodne večerní duel mezi Örebrem a Aarhusem. Zbrojovka remizovala s loňským účastníkem Ligy mistrů Ludogorcem Razgrad 0:0 .



Jablonec vyhrál i šestý zápas zimní přípravy, přestože nový trenér Zdenko Frťala dal tentokrát šanci spíše hráčům, kteří mají dál do základní sestavy. Osmý celek prvoligové tabulky otevřel skóre ve 22. minutě, kdy se střelou k tyči prosadil Ondřej Mihálik.

Rozhodčí pak přehlédl ruku jednoho z hráčů Kalmaru ve vápně a třináctý tým uplynulé sezony švédské ligy v polovině druhé půle srovnal. Severočeši však nakonec dokázali strhnout výhru na svou stranu, když se po spolupráci dvou střídajících hráčů a Masopustově přihrávce prosadil Breda. Talentovaný mladík skóroval ve všech šesti přípravných duelech.

"Oproti prvnímu utkání na turnaji jsme udělali hodně změn v základní sestavě. Na rozdíl od prvního utkání jsme si nevypracovali tolik šancí, ale je důležité, že jsme z toho dali dva góly. Jsme rádi, že po vystřídání a vyrovnání soupeře se nám podařilo dotáhnout zápas do vítězného konce," uvedl trenér Frťala.

V přípravě se daří také Brnu. Zbrojovka remizovala s loňským účastníkem Ligy mistrů Ludogorcem Razgrad 0:0 a na soustředění v Turecku je po třech zápasech stále neporažená, navíc v nich neinkasovala. Brňané kemp zakončí duelem s Levski Sofia.

Přípravné fotbalové utkání v Algarve:

FK Jablonec - Kalmar FF 2:1 (1:0)
Branky: 22. Mihálik, 86. Breda - 71. Antonsson.

Sestava Jablonce: Valeš (46. V. Hrubý) - Rys, M. Kysela (46. Beneš), Pernica, Matěj Hanousek - Rossi - Kubista, Trávník, Mihálik - Wágner (68. Breda), Martin Doležal I. (68. Masopust). Trenér: Frťala.

Přípravné fotbalové utkání v Turecku:

Zbrojovka Brno - Ludogorec Razgrad 0:0

Sestava Brna: Melichárek - Hyčka (80. Pašek), Košťál, Jovanovič, Keresteš - Zoubele (73. Brigant), Malík (68. R. Buchta), Chrien (80. J. Kučera), Lutonský (46. Michal Škoda) - Zavadil - Řezníček (46. Vávra). Trenér: Kotal

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud