Jan Podroužek
3. února 2016 • 18:41

Boj o jedničku Slavie vrcholí! Uhrin nejspíš ukáže na Berkovce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Zbývá pár dní. Jedna generálka, na sklonku týdne se pak rozlouskne jedna z největších otázek Slavie. Martin Berkovec proti Jiřímu Pavlenkovi. Dva kolegové, kteří si oba dělají zálusk na gólmanskou jedničku. Vyhraje jenom jeden, podle střípků, které Sport sesbíral, nejspíš trenér Dušan Uhrin ukáže na Berkovce.



Je to vlastně příjemný problém. Ve Slavii se do brány tlačí dvojice, která by v drtivé většině českých klubů měla místo celkem pevně pod palcem. Jenže se oba sešli v Edenu a jeden zůstane jenom na lavičce. V silném duu na španělském soustředění vrcholí boj „o triko“.

„Mám už rozmyšlené, kdo začne, jenom jsme to ještě gólmanům neoznámili. Uděláme to asi na konci tohoto týdne, nebo na začátku příštího,“ prohlásil po vyhraném přípravném utkání proti Lechu Poznaň v pondělí trenér Dušan Uhrin.

Martin Berkovec, Jiří Pavlenka a Josef Řehák. To je trojka, která bude před koučem sedět a ani nedutat. Než to padne. „Chytat bude…“ Ta věta zatím nemá konec, nejspíš se ale na forhont dostane Berkovec.

Trenér brankářů Slavie Radek Černý: Věřím všem, každý pomůže
Video se připravuje ...

Současná situace je taková. Odchovanec Řehák (21), syn slavného slávistického útočníka, zasahoval jen do zápasů na umělce v Praze. Ve Španělsku se točí pouze dva jeho zkušenější kolegové. Je to hlavní předpoklad, že Řehák zůstane trojkou.

Jiří Pavlenka přišel v zimě jako jedna z osmi posil. Účastník EURO jednadvacítek 2015, kde ale nechytal ani minutu. Přednost dostal Tomáš Koubek. Odchovanec Baníku zažil v severomoravském klubu jenom bídu, dvě a půl sezony, které na Bazalech a potom ve Vítkovicích odkroutil, čelil sestupu. „Má šrámy, utrpělo tím jeho sebevědomí,“ říká Radek Černý, brankářský trenér ve Slavii.

A Martin Berkovec. O chlup větší favorit oproti Pavlenkovi. V sezoně 2013/2014 pomohl zachránit Bohemians v lize. Měl tak famózní formu, že si ho na další ročník sešívaní nechali u sebe, ale první polovinu stejně odchytal Karel Hrubeš. Až na jaře 2015 se stal jasnou jedničkou týmu. A teď by to po jednom kalendářním roce mělo končit? Berkovec nesouhlasí…

Pavlenku čeká boj o pozici jedničky: Ve Slavii chci chytat
Video se připravuje ...

Pavlenka s Berkovcem si zatím na herním kempu rozdělili tři zápasy přesně půl na půl. Každý zápas a poločas. Oba dostali jeden gól, oba vychytali ve svých částech jednu nulu. To na rozhodování nikomu nepomůže.

Ve prospěch Pavlenky může mluvit umění hrát nohama. „V tom je výborný, dokonce mu nedělá problém ani levá,“ kýve Černý. Dojde si díky výšce pro vysoké balony, umí to na čáře.

Berkovec? Lepší odrazová dynamika, postřeh, jeden na jednoho. I rozehrávku nohama postupně zlepšuje.

„Věřím všem třem klukům. Kdokoliv nastoupí, Slavii pomůže. To je pro tým a pro trenéry důležité,“ je přesvědčený Černý.

Jenže pro dravce je to slabá útěcha. Vysedávat nikoho nebaví…

Uhrin: Škoda má jistotu, vybíráme k němu druhého útočníka
Video se připravuje ...

Trio kandidátů:

Martin BERKOVEC (26)
Zná prostředí v klubu, celý minulý rok odchytal celkem spolehlivě jako slávistická jednička. Má za sebou skvělou sezonu v Bohemians, jeho přednosti jsou hlavně odrazová dynamika a postřeh.

Šance na jedničku: 55 %

Jiří PAVLENKA (23)
Talentovaný brankář trpěl jako jedna z opor víc než dvě a půl sezony v rozloženém Baníku, přesto na sebe svými výkony strhl pozornost větších klubů. Dobrá práce nohama, výborný na vysoké míče.

Šance na jedničku: 40 %

Josef ŘEHÁK (21)
Budoucnost Slavie. V tak obrovské konkurenci nejspíš zůstane nápomocný juniorce, ale už nyní v zimní přípravě ukazoval, že by neměl problém zaskočit za slavnější kolegy.

Šance na jedničku: 5 %

Ligový podzim za 60 sekund: SK Slavia Praha
Video se připravuje ...

Brankář Martin Berkovec a útočník Lukáš Železník na soustředění Slavie ve Španělsku
Brankář Martin Berkovec a útočník Lukáš Železník na soustředění Slavie ve Španělsku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud