10. února 2016 • 14:02

Máme nejsilnější tým za poslední roky, uznal kouč Sparty Ščasný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta podle trenéra Zdeňka Ščasného vstoupí do jarní části sezony s jedním z nejsilnějších kádrů za poslední roky. Pražský celek, který v zimě posílil Ondřej Mazuch, Ondřej Zahustel a Josef Šural, proto nemůže mít jiný cíl, než po dvou Letech vrátit na Letnou mistrovský titul.



"Cíle jsou naprosto jasné, to není třeba opakovat," řekl Ščasný na středeční tiskové konferenci. "Jestli máme tým na titul, se ukáže až v polovině května. Ale vyhrát ligu je naše jasná priorita a musím říct, že kádr je z mého pohledu nesmírně silný a kvalitní," dodal.

"Je to jedno z nejsilnějších mužstev, které Sparta za poslední léta měla. A říkám to s vědomím, že to trénuju a jsem za to zodpovědný," uvedl osmapadesátiletý kouč. "Důležité bylo, že hráči přišli včas a byli s námi na celou přípravu. V ní jsme navíc zvolili velmi těžké soupeře, kteří nám dost věcí odhalili, což by nám mělo pomoct."

Spartu přes zimu posílil stoper Mazuch, který se vrací po dlouhodobém zranění a s týmem už delší dobu trénoval. Z Mladé Boleslavi klub získal Zahustela a následně záložníka Šurala z Liberce. "Zahustel mě příjemně překvapil. O jeho útočných kvalitách jsme věděli, ale moc mě zajímalo, jak si poradí s postem obránce. A i když jsem o něm slyšel, že neumí moc bránit, tak některé taktické věci splnil velmi dobře," řekl Ščasný.

"Šural přišel v jiné fázi, nebyl s námi od začátku a vlastně bez tréninku s míčem naskočil rovnou do přípravného zápasu. Rozjezd měl proto pomalejší, ale šel nahoru a postupně splňoval, co jsme od něj očekávali," dodal kouč, který nejspíš ještě zúží kádr o Matěje Hybše s Adamem Jánošem.

"Čekáme, jak proběhnou jednání, ale to už jde mimo mě. Když nedopadnou, tak tady zůstanou, ale spíš si myslím, že odejdou," uvedl Ščasný. Sparta rovněž ponechá na hostování v Liberci Ondřeje Švejdíka s Herolindem Šalou, ve Slovanu by měl na jaře působit i talentovaný Matěj Pulkrab.

Sparta odehrála v přípravě sedm zápasů s bilancí dvou výher, dvou remíz a tří porážek, z nichž jednu si připsala proti druhému celku bundesligy Dortmundu. Celkem nastřílela 17 branek, z toho sedm hned v úvodním duelu proti Ústí nad Labem, a inkasovala třináctkrát. "Přípravu zhodnotí až liga. Navíc ani sebelepší výsledky by nám nezaručily, že pak v lize vyhrajeme. Takže mě to nechávalo v klidu," prohlásil Ščasný.

"Ve všech zápasech jsme však měli dobré pasáže a dostávali jsme se do šancí. Proti Žilině jsme je proměnili i přesto, že chyběl Lafata. S ním budeme ještě silnější," připomněl kouč absenci kapitána Sparty v generálce na ligu. Pro první jarní kolo by ale Lafata již měl být k dispozici.

Sparta vstoupí do jara v sobotu ve Zlíně a o pět dní později nastoupí v úvodním kole vyřazovací části Evropské ligy proti FK Krasnodar.

Trenér Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci před startem jara řekl, že má k dispozici nejsilnější sparťanský tým za poslední roky.
Trenér Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci před startem jara řekl, že má k dispozici nejsilnější sparťanský tým za poslední roky.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud