11. února 2016 • 11:50

Sparta snížila ztrátu, v loňské sezoně přesto prodělala 67 milionů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než dvojnásobně sníženou ztrátu zaznamenala v sezoně 2014/2015 pražská Sparta. Přispěly k tomu především účast v evropských pohárech, zvýšený zisk ze vstupného, navýšení sponzorských plnění a přestup Pavla Kadeřábka do Hoffenheimu. Přesto skončil letenský klub v minusu, prodělal 67 milionů korun.



Spartě se tak i nadále daří snižovat finanční ztrátu, kvůli které se hospodařením klubu krátce zabývala i UEFA. V ročníku 2013/14 činila ztráta 144 milionů korun, předtím 190 a dokonce 240 milionů.

V plusu skončil klub od příchodu majitele Daniela Křetínského v roce 2004 pouze v první sezoně, kdy vydělal 31,8 milionu korun. Nyní jde pro Křetínského o třetí nejlepší výsledek a celková ztráta klubu pod jeho vedením přesahuje jednu miliardu.

Hlavním zdrojem pro Spartu byly především příjmy od sponzorů, které činily 198 milionů korun. Díky účasti v evropských pohárech si klub na bonusech od UEFA přišel na 82 milionů korun a meziroční navýšení příjmů ze vstupného činilo více než 21 milionů.

Hráčské přestupy vynesly Spartě především díky odchodu obránce Pavla Kadeřábka do Hoffenheimu 100 milionů.

Mezi výdaji byly nejvyšší položkou náklady na hráče a realizační týmy, které činily 165 milionů korun. Na zajištění provozu klubu Sparta vydala 151 milionů korun a provoz stadionu ji přišel na 42,8 milionu.

Máme nejsilnější tým za několik let, věří si Sparta
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud