Pavel Janega
11. února 2016 • 16:50

Mahmutoviče jsme chtěli zpět, zní z Teplic. Návrat padl kvůli penězům

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase mohl rozdávat radost na Stínadlech, jenže jednání nedopadla. Teplicím se v zimní přestávce nepodařilo přivést zpět útočníka Aidina Mahmutoviče z Viktorie Plzeň.  Ten nakonec upřednostnil hostování v Sigmě Olomouc. Proč? Pro severočeský klub byl příliš luxusní záležitostí.



„Je pravda, že jsme o návratu Aidina Mahmutoviče jednali. Jenže jsme nedošli k dohodě, co se týče formy hostování nebo částky za přestup. Také jsme nechtěli zvyšovat výdaje na plat hráče, aby přesahoval naše maximum. To byl hlavní důvod,“ uvedl ředitel Teplic Petr Hynek na čtvrteční tiskové konferenci.

Teplicím se podařilo posílit kádr o devět nových hráčů, z toho však přivedly pouze jednoho typického útočníka – Davida Vaněčka z Hradce Králové.

 „Nejsme holt v kondici, abychom za patnáct milionů koupili útočníka, který nastřílí dvacet gólů za sezonou. Musíme vycházet z reality. Přesto jsem s celkovým posílením spokojený,“ řekl trenér David Vavruška.

Příchody Teplic

Martin Chudý, brankář (Dukla)
Michal Jeřábek, obránce (Dukla)
Zurab Tsiskaridze, obránce (San Antonio)
Davor Kukec, záložník (Ostrava)
Daniel Soungole, záložník (Liberec)
Miroslav Gregáň, záložník (Pohronie
Nivaldo, záložník (bez angažmá)
David Vaněček, útočník (Hradec Králové)

Zejména si pochvaluje zvýšení konkurence v kádru, která prý byla na podzim nedostatečná.

„Závěr podzimní části jsme zvorali a na jaře to musíme napravit. Proto přišlo devět hráčů. Je to hrozně moc, ale v týmu to vytvořilo větší konkurenci. Nešlo jen o střílení branek, těch faktorů bylo víc – psychická odolnost, hrubé individuální chyby. Je to otázka zodpovědnosti určitých hráčů, na které nebyl bič. Věděli, že prostě hrát budou, ať se děje cokoliv. Tohle se změnilo. Už nebudeme tak čitelní, protože nemám svázané ruce,“ dodal teplický kouč.

Přesnou cifru, kterou Teplice utratily za nové hráče, vedení klubu nechtělo komentovat. Podle Hynka se nicméně drží v rámci plánovaného rozpočtu. Příjmy může navíc ještě navýšit případný odchod stopera Davida Jablonského , jehož přestup do zahraničí se stále řeší. „Momentálně trénuje s juniorkou, ale v Teplicích hrát nebude. Brzy se rozhodne, kam půjde,“ dodal Hynek.

FK Teplice a ústecká UJEP zahájili v Česku unikátní spolupráci

Podpisem smlouvy o spolupráci vstoupil dnes FK Teplice do strategické spolupráce s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Stalo se tak na čtvrteční oficiální tiskové konferenci klubu za účasti rektora UJEP doc. RNDr. Martina Baleje, Ph.D. a předsedy představenstva FK Teplice Ing. Pavla Šedlbauera. V Česku jde o ojedinělé spojení univerzity a fotbalového klubu. Smlouva o vzájemné spolupráci míří do oblasti biomechaniky a zdravotních věd, marketingu, designu a pedagogicko-trenérské činnosti.

„Chceme se zamyslet nad rozvojem talentu našich mladých hráčů, dosud jsme byli zvyklí především na samostatný rozvoj talentu v rámci skupinových tréninků. Hráči mnohdy míří za svým snem za pomoci velkého úsilí, ovšem s využitím velké dávky štěstí. S pomocí společného programu s UJEP bychom chtěli rodičům nabídnout lepší servis a spolupracovat na smysluplné sportovní přípravě jejich dítěte,“ řekl sportovní ředitel FK Teplice Jan Skýpala. 

Další posila. Gruzínský fotbalista Zurab Tsiskaridze s teplickým dresem
Další posila. Gruzínský fotbalista Zurab Tsiskaridze s teplickým dresem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud