Richard Šíma
17. února 2016 • 17:42

Jankulovski promluvil o Baníku: Pomůže druhá liga? A co Baroš?

Autor: Richard Šíma, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od Baníku se v poslední době téměř distancoval. Patřil mezi největší kritiky poměrů, jež v něm za minulého vedení vládly. Nechodil se na Baník ani dívat. On, který v Ostravě vyrostl, který se sem ověnčen triumfy v AC Milán zase vrátil a který na Bazalech nakonec nechal i zdraví. Příchod nového majitele Václava Brabce ale možná Marka Jankulovského ostravskému klubu vrátí. Co si o současné situaci v klubu myslí? Přál by si návrat Milana Baroše? O tom všem mluvil pro deník Sport.



O svém zapojení do Baníku

"Nazval bych to tak, že se něco možná děje. Můj návrat do Baníku se rodí. Poznáváme se s panem Brabcem (nový majitel klubu), komunikujeme spolu, občas něco konzultujeme a já mezitím poznávám, jakým způsobem teď Baník funguje. Rád bych se do Baníku v budoucnu vrátil, to můžu říct. Ale nejde to udělat tak, že se na tom dnes dohodneme a zítra nastoupím. K tomu, aby se něco takového mohlo stát, potřebuju určitý čas. Ten teď navíc ještě potřebuju i pro sebe a své osobní záležitosti, mám ještě nasmlouvané nějaké akce s AC Milán. Ale snažím se už teď poznat Baník zevnitř. Využít ten čas a učit se."

O mladém kádru

"Jezdím na zápasy, sledoval jsem i ty přípravné, byl jsem se podívat i na trénink. Měl jsem trochu pocit, že jsem na tréninku staršího dorostu, protože mužstvo je teď hodně mladé. Pro tyhle kluky je hrát v první lize životní šance. Opravdu životní a já bych moc chtěl, aby si to uvědomili. Aby se Baník stal jejich prioritou. Ne agenti, manažeři, jakoby lákavé nabídky odjinud. Ale Baník. Pokud to vyjde, pokud zvládnou ta klíčová léta, která mají teď před sebou, je to velká šance pro ty kluky i pro Baník samotný."

O rychlém návratu do první ligy

"Osoba majitele Václava Brabce je toho příslibem. Cítím z něho, jak moc mu na úspěchu Baníku záleží a jak moc je odhodlaný pro to udělat maximum. My teď stojíme na začátku jarní části sezony, ale Baník to musí brát tak, že se už teď naplno připravuje na druhou ligu. Už teď musí mít vytipované hráče, kterým v létě v jiných klubech končí smlouva, kteří by se dali pro Baník získat. Tak, aby to pro Baník byla ve druhé lize opravdu jen zastávka.“

O možném návratu Milana Baroše

„Určitě to téma, až spolu budeme zase mluvit, nevynechám. Já bych si moc přál, aby se to ještě stalo. On ví, že v Baníku má pořád dveře otevřené. Bude záležet jen a jen na něm.“

LIGA NARUBY: Barošovy slzy, Goliáš Deli a pomerančová zbraň
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud