Jonáš Bartoš
20. února 2016 • 10:12

Dva zápasy, TŘI góly. Za Plzeň pálí jedině Kolář a sklízí chválu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ruce mu svítí kapitánská páska, na hřišti se chová jako opravdový lídr. Plzeňský záložník Daniel Kolář začal jarní finiš české fotbalové sezony ve výtečné formě. Na Slovácku se trefil dvakrát, vítězný gól zařídil i v pátek proti Teplicím. Právě díky brankám zkušeného záložníka si zatím Západočeši drží náskok na čele ligové tabulky. „Jeho góly nám na podzim chyběly,“ přiznal plzeňský trenér Karel Krejčí.



Po Davidu Limberském a Matúši Kozáčikovi byl nejstarším mužem v plzeňské sestavě. Daniel Kolář se nikam neschovává a nezříká se odpovědnosti týmového lídra. To, co se od třicetiletého ofenzivního záložníka čeká, momentálně plní dokonale. Na startu jara dává za Viktorii góly pouze on.

Kolář se trefil dvakrát proti Slovácku (jednou z penalty), třetí zásah zaznamenal doma proti Teplicím. „Jsem rád, že se (Dan) chytil a na Slovácku dal dva góly, jsem rád, že to rozhodl i dneska (proti Teplicím). Jeho branky nám přinesly šest bodů, věřím, že i jeho to psychicky zvedlo,“ chválil svého kapitána plzeňský trenér Karel Krejčí.

Plzeň - Teplice: Kolář využil dobře kopnutého rohu a otevřel skóre na 1:0
Video se připravuje ...

Přitom na podzim se Kolářovi tolik nedařilo. Vinou zranění z reprezentace (zlomenina lícní kosti) vynechal téměř měsíc zápasů, během podzimu zaznamenal jedinou ligovou branku (v úvodním kole se Slavií). Na nejlepšího plzeňského kanonýra v historii české samostatné ligy nešlo o zrovna působivou bilanci. Teď se ale karta obrací a Kolář se znovu dostává do střelecké pohody.

„Neřekl bych, že dělám něco jiného. Jednou je to tak, podruhé jinak. Na podzim jsem se také snažil dávat góly. Někdy přijde období, že do sítě padne všechno, jindy zase ne. Nedělal jsem z toho vědu, věřil jsem, že góly zase dokážu dávat. Doufám, že ještě nějaké přidám a nezastavím se,“ hodnotil povedený vstup do roku 2016.

Střelecká pohoda plzeňského kapitána pochopitelně těší i Karla Krejčího. „Jsem za Dana rád. Je to náš rozdílový hráč, na podzim se bohužel vážně zranil v reprezentaci, pak se rozjížděl pomalu. Jeho góly nám chyběly. V zimní přestávce jsme se o tom bavili, ani tam mu to do branky moc nepadalo. Vyčítal jsem mu, že se tolik netlačil do vápna,“ prozradil kouč.

Koláře po výhře nad Teplicemi těšilo především to, jakým způsobem mužstvo dokázalo urvat tři body. „Někdy se daří a do branky spadne všechno, ani nevíte, jak vyhráváte. To už jsem tady v Plzni taky zažil. Ale vítězství jako to s Teplicemi ukazuje charakter mužstva. Každý soupeř nás zná, bude to čím dál těžší. Je hrozně důležité, že tyhle zápasy dokážeme o gól zvítězit,“ vyzdvihl český reprezentant.

Plzeňský celek sice v úvodu jara nepůsobí herně zkonsolidovaně, nicméně bodově zatím zůstává stoprocentní. „Doufám, že právě tohle zdobí budoucí šampiony. Říkám to každou sezonu, o titulu nerozhodují zápasy se Spartou nebo Slavií, ale ty zápasy, kde jste jasný favorit. O tři body jde v každém zápase, je jedno, jestli se Spartou, nebo třeba s Příbramí,“ tvrdil Kolář.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Teplice 1:0. Rozhodl opět Kolář
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Kozáčika prověřil Martin Fillo
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Vondrášek to zkusil z dálky! Proti byl Kozáčik
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Blázní? Tsiskaridze napálil míč do ležícího Krmenčíka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud