20. února 2016 • 18:02

Holzer přiznal, že při černé sérii Baníku zapomněl vítězný pokřik

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak se slaví výhra? Baník Ostrava už to málem zapomněl. Když teď v Synot lize vyhrál nad Zlínem 3:0, jeho hráči vzpomínali, jaké to je užít si vítězný pokřik v kabině. „Byla to euforie, ale už jsem si spletl i slova pokřiku, jak ho teď málo používáme,“ smál se Daniel Holzer, kapitán vítězů.



Vítězných pocitů si Baník užíval po necelých pěti měsících a osmi porážkách v řadě. Nic to nemění na tom, že je u dna tabulky, na záchranu stále Ostravané ztrácejí deset bodů. Ale vítězství si tým trenéra Vlastimila Petržely užíval.

Ostrava - Zlín: Baník vede nad Zlínem 1:0! Trefil se Holzer
Video se připravuje ...

„Byl to neskutečný pocit jít si s klukama zařvat. Fakt super,“ hlásil nadšeně ostravský záložník Daniel Holzer, jehož gól z deváté minuty dnes měl vítězný punc.

Ostrava za osmnáct ligových kol teprve podruhé vyhrála. Holzer Baník ve dvaceti letech dokonce poprvé v kariéře vedl jako kapitán.

„Je to obrovská čest mít pásku na ruce a taky trochu závazek. Byl jsem nervózní před zápasem, ale tím gólem to ze mě spadlo,“ usmíval se Holzer. „Trefil jsem to šťastně, spadlo to za brankáře, který možná čekal, že to jde nad. Do poločasu to bylo 2:0, potom se to hraje dobře. Pojedeme teď sebevědomější na Slavii,“ dodal.

Ostrava tak uspěla s kádrem plným nezkušených mladíků, osmnáctiletým debutantem Chmielem v bráně a kompletně novou obrannou čtveřicí, kterou rozdrolily zranění i trest. „Obavy jsme z toho měli. Sehranost nebyla žádná, ale nevadilo to. Nevím, čím to bylo. Zlín možná držel balon, ale hrál po šestnáctku, naše čtyřka to zvládla fantasticky,“ přiznal Holzer.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Zlín 3:0, Baník uťal sérii osmi porážek
Video se připravuje ...

Baník po tragickém podzimu a vlně porážek jednou zase připomínal plnohodnotného účastníka nejvyšší soutěže. Díky návratu ultras po ročním bojkotu kvůli neshodám s bývalým majitelem Petrem Šafarčíkem se navíc na vítkovický stadion poprvé dostavila i fotbalová atmosféra. Zatímco na podzim bylo slyšet, jak na sebe hráči pokřikují, dnes i díky příznivé akustice arény fanoušci chvílemi vytvářeli ohlušující kulisu.

„Fantazie, co předvedli. Hlásili, že bylo nějakých pět tisíc lidí. Vůbec si nedovedu představit, jak by to bylo, kdyby přišlo třeba deset tisíc. Hrálo se nám skvěle, strašně nás hnali. Hlavně kvůli fanouškům chceme doma sbírat body,“ dodal Holzer.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud