Jan Malý
21. února 2016 • 12:01

Barošovo prokletí! Na Spartě se mu nedaří, zlomí to s Boleslaví?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMÝ PŘENOS OD 15:00 | V české lize ještě nepoznal, jak chutná vítězství nad Spartou. Kanonýr Milan Baroš proti ní neuspěl coby talentovaný ostravský mladík, ani po návratu do Baníku po bohaté kariéře v zahraničí, ani na podzim s Mladou Boleslaví. Dnes bude mít střelec Středočechů na Letné další příležitost. Navíc se očekává, zda potvrdí formu, kterou ukázal v minulém kole proti Baníku (3:0, dal dva góly), a vyšle další vzkaz reprezentačnímu trenérovi Pavlu Vrbovi. Na stadion Sparty se jako ligový soupeř vrací po více než 14 letech. Jak si tam zatím vedl?



Po pěti minutách šel ze hřiště

9. dubna 2000,  Sparta – Ostrava 2:0
Barošova ligová premiéra v dresu Baníku Ostrava na Letné měla velmi krátké trvání. Nastoupil sice v základní sestavě v pozici hrotového útočníka, ale už ve druhé minutě se zranil, a za další tři minuty nuceně střídal. „Někdo ho kopnul do zad,“ vysvětloval to tehdy trenér Baníku Rostislav Vojáček. Vystřídal ho Marek Poštulka. Sparta byla v utkání jednoznačně lepší, soupeře svírala a bylo prakticky jen otázkou času, kdy udeří. To se nakonec stalo až po přestávce, Letenské k výhře nasměrovaly trefy Horsta Siegla a Tomáše Rosického. „My jsme jen několikrát naznačili, že bychom mohli jít do brejku. Mužstvo teď není v pohodě,“ řekl k vystoupení Ostravanů Vojáček.

TOP 5 gólů 17. kola: Plzeňská škola či Barošova pohotovost
Video se připravuje ...

Donutil Labanta k vlastnímu gólu

6. května 2001, Sparta – Ostrava 4:1
Baník odehrál slušných prvních třicet minut, ale Sparta pak vstřelila branku, utkání jasně opanovala a nakonec skórovala čtyřikrát. Baroš, který odehrál za Baník celý zápas, se výrazně přičinil o gól, kterým hosté v 84. minutě korigovali výsledek na konečných 1:4 ze svého pohledu. Sparťanský obránce Vladimír Labant při snaze o odkopnutí balonu před dotírajícím Barošem mířil přesně k tyči vlastní branky. „Přijdu do kabiny a je v ní ticho, nic takového jsem za svou kariéru trenéra ještě nezažil. A co je horší, tým nekomunikuje ani na hřišti. Z jedenácti lidí tam mluví jen dva: Veselý s Barošem,“ konstatoval tehdy Verner Lička, trenér Baníku bojujícího o záchranu.

RENTGEN: Baroš si udržel techniku, září i pracovitostí
Video se připravuje ...

Konfrontace s Čechem: jediná šance

20. října 2001, Sparta – Ostrava 4:0
Baroš přijel na Spartu coby nejlepší ligový střelec a očekával se jeho souboj s neprůstřelným domácím brankářem Petrem Čechem. Ovšem k tomu nakonec nedošlo. Baroš byl u jediné příležitosti, ale jeho střelu zablokoval Tomáš Hübschman, který tehdy už reprezentačního útočníka celý zápas pozorně a dobře hlídal. Sparta měla utkání jasně pod kontrolou, vyhrála 4:0. „Byli jsme hrozní. Nic jsme nepředvedli, jen jsme nakopávali dlouhé míče dopředu. Taková hra neměla šanci na úspěch. Můžeme být rádi, že jsme dostali jen čtyři góly,“ zhodnotil pak kriticky vystoupení ostravského celku Baroš.

CELÝ SESTŘIH: FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud