21. února 2016 • 15:38

Vzkazy i dojemný minutový potlesk. Sparta patřila Srníčkovi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas Sparty s Mladou Boleslaví začal vzpomínkou na smutnou událost. Nedělní šlágr fotbalové Synot ligy odstartoval loučením s Pavlem Srníčkem. Někdejší trenér brankářů letenského týmu a gólman české reprezentace zemřel loni 29. prosince poté, co ho při běhu v rodném Bohumíně postihla zástava srdce.



První domácí zápas jarní Synot ligy se Sparta rozhodla pojmout jako rozlučku se svým bývalým trenérem Pavlem Srníčkem. „Pavel s námi sezonu začal a byli bychom rádi, kdyby ji s námi aspoň takto symbolicky dokončil,“ uvedl generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Už před zápasem měli fanoušci, kteří dorazili na Letnou, možnost napsat vzkaz tragicky zesnulému brankáři. Srníčkův portrét byl umístěn i mezi střídačky, prodávaly se speciální odznaky s jeho podobiznou, výtěžek z prodeje půjde na charitu.

Vzkazy i dojemný minutový potlesk. Sparta patřila Srníčkovi
Video se připravuje ...

Samotnému výkopu předcházela vzpomínková minuta ticha. Sparťanští fotbalisté nastoupili na hřiště ve speciálních trikách, na prsou měli podobiznu úspěšného hráče i trenéra.

Předčasná a nečekaná smrt trenéra sparťanských brankářů zasáhla všechny. Hráči měli při minutě ticha skloněné hlavy, jen těžko skrývali zármutek a velkou bolest.

Srníček odešel brzy, příliš brzy... V srdcích jeho nejbližších, hráčů i fotbalových fanoušků nejev v Česku ale zůstane navždy.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud