21. února 2016 • 17:08

Šuralovi zatím Sparta sedí. Střílí góly, čím si získal fanoušky?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva ligové zápasy, dva vstřelené góly. Tak vypadá dosavadní bilance zimní sparťanské posily Josefa Šurala. Ačkoliv výkony v přípravě nebyly optimální, v soutěžních zápasech se reprezentační záložník dostává do slušné formy. V nedělním utkání 18. kola proti Mladé Boleslavi to byl právě on, kdo poslal domácí do vedení a bojovným výkonem pomohl k vítězství 2:0.



Říká se, že těžko na cvičišti, lehko na bojišti. A na Josefa Šurala toto rčení padne jako ulité. Už v prvním jarním kole se na hřišti Zlínu postaral o vítěznou branku, která zachránila Spartu od ztráty dvou bodů.

Ve čtvrtek v pohárově bitvě s Krasnodarem nemohl kvůli předešlým startům za Liberec nastoupit. O to víc se chtěl předvést v dalším ligovém utkání. V neděli byl hráč s číslem 32 po vynuceném volnu opět připraven nastoupit. A právě jako kdyby mu vynechané utkání Evropské ligy s Krasnodarem, do kterého nemohl zasáhnout, výrazně prospělo.

Sparta - Mladá Boleslav: Šural dorazil zblízka a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

V 9. minutě se k němu odrazil míč po závaru v pokutovém území a 25letý záložník pohodlně zavěsil. O dvě minuty se mohl radovat znovu. Ladislav Krejčí ho obloučkem vysunul za obranu, ale Šural akrobatické zakončení nezvládl tak, jak by si sám představoval.

„Minule první zápas, první soutěžní gól. A dnes jsem měl taky obrovskou motivaci, chtěl jsem se trefit před domácím publikem. Přišlo dost lidí, takže to potěší," liboval si Šural. „Možná to byly vůbec nejlehčí góly, jaké jsem kdy dal. Oba dva byly v podstatě do prázdné branky, z metru, ze dvou. Bylo to štěstí,“ usmíval se.

I tak fanoušci sparťanské posile tleskali s velkým nadšením. Na hřišti patřil k nejaktivnějším hráčům. Kromě vstřelených branek si domácí publikum získal i tím, že se neustále snažil napadat rozehrávku Mladé Boleslavi a několikrát aktivním presinkem nadělal obráncům Středočechů problémy.

Hodnotit, zda se tento nákup Letenským povedl, je ještě předčasné, ale pokud Šural udrží svoji laťku takhle vysoko, brzy o tom nebude pochyb.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 2:0
Video se připravuje ...

Sparta - Mladá Boleslav: Baroš kopl Costu do hlavy a dostal druhou žlutou
Video se připravuje ...

Vzkazy i dojemný minutový potlesk. Sparta patřila Srníčkovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud