27. února 2016 • 22:06

Sudí zkazil zápas Plzně v Olomouci. Nevyloučil ani za dvě žluté

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Fanoušci viděli v Olomouci výhru favorizované Plzně 1:0. Mnohem víc než o výsledku se ale po konečném hvizdu diskutovalo o skandálním výkonu trojice sudích, kteří předvedli několik přehmatů i sporných verdiktů. Největší pozornost vzbudil moment, kdy hlavní rozhodčí Ondřej Lerch nevyloučil v druhé půli domácího Martina Hálu poté, co mu podruhé ukázal žlutou kartu. Co všechno dalšího se v zápase, z něhož rozhodčí udělali bramboračku, stalo? Podívejte se.

  • Dvě žluté karty bez vyloučení

    Olomouc - Plzeň: Lerch je popleta – dal Hálovi druhou žlutou a nevyloučil ho
    Video se připravuje ...

    V 66. minutě nejdřív Lerch ukázal červenou kartu domácímu Uroši Radakovičovi za faul loktem při souboji s Ďurišem. Tento verdikt přinesl na trávník emoce a obránce Martin Hála spěchal protestovat k sudímu a dotkl se jeho ruky. Ten neváhal a zřetelně mu ukázal žlutou kartu – v zápase už podruhé. Poprvé ho trestal v první půli za penaltový faul na Kovaříka. Měla tedy následovat červená karta, nic takového se ale nestalo. Hála zůstal na hřišti až do konce zápasu a žlutá karta byla podle hlášení na stadionu i zápisu o utkání připsána domácímu kapitánovi Michalu Vepřekovi, aby se podařilo zakrýt viditelnou chybu. To však již nešlo.

  • Mylné ofsajdy

    Olomouc - Plzeň: Asistent Paták odmával neexistující ofsajd Plzni
    Video se připravuje ...

    Svůj den neměli ani oba Lerchovi asistenti. Nejdříve v 83. minutě odmával Jan Paták mylně ofsajd Plzni, která se snažila zvýšit svůj náskok – v tomto případě šlo jen o těsnou situaci. Hned o několik sekund později však na opačné straně zvednul Miroslav Fišer praporek zcela nepochopitelně ve chvíli, kdy se Olomoučtí i v deseti hnali za vyrovnáním. Poslední bránící plzeňský hráč se totiž v momentě přihrávky nacházel několik metrů za nabíhajícími olomouckými hráči. Obrovská chyba.

    Olomouc - Plzeň: Tohle a ofsajd? Asistent Fišer se spletl o metr a půl
    Video se připravuje ...

  • Podivný útočný faul po rohu

    Olomouc - Plzeň: Lerch odpískal útočný faul, jaký svět neviděl
    Video se připravuje ...

    Domácí se snažili v závěru o vyrovnání. Po rohovém kopu ale sudí Lerch odpískal útočný faul. Jenže jak k němu došlo? To z opakovaných záběrů není vůbec zřetelné. Na zemi po standardní situaci naopak zůstal ležet domácí stoper Jan Štěrba, kterého ve strkanici udeřil plzeňský Tomáš Hořava.

  • Stihnul Kovařík míč před čarou?

    Olomouc - Plzeň: Ďurišův gól sudí neuznali, Kovařík byl prý za čárou
    Video se připravuje ...

    Hosté mohli jít do vedení už v 10. minutě. Limberského přihrávku dobíhal Kovařík, který ho na poslední chvíli poslal před branku, kde přesně zakončil Ďuriš, jenže se dlouho neradoval. Dostal se míč celým objemem za čáru? Průkazný záběr chybí.

  • Petrželův strkanec bez trestu

    Olomouc - Plzeň: Petržela srazil Vepřeka jako v hokeji
    Video se připravuje ...

    Jeden z nejostřejších zákroků v zápase měl na svědomí v 56. minutě plzeňský záložník Milan Petržela. Dobíhal olomouckého kapitána Tomáše Vepřeka a ostře ho srazil k zemi. Lerchova reakce? Žádná karta, nepískal se ani faul. Přitom na druhé straně rozhodčí neváhal po mnohem jemnějším kontaktu a faulu na Kovaříka odpískat pokutový kop.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud