28. února 2016 • 09:30

Slavil jako Jágr, ale střelec Slovácka ho nezná. Vzorem je Adebayor

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólem pět minut před koncem vysvobodil Slovácko v zápase proti Jihlavě (3:1) a okamžitě utíkal ke střídačce, kde předpisově zasalutoval trenérovi. Tahle slavil vítězný gól, mimochodem svůj první v nejvyšší soutěži, slovácký dravec Francis Kouassi Kone. Co mělo jeho salutování znamenat? „Dělám ho podle Emmanuela Adebayora,“ označil Kone svůj vzor. Že gestikuloval stejně jako jistý Jaromír Jágr? O tom fotbalista z Toga nemá ani ponětí…



Na hřiště v zápase Slovácko-Jihlava se Francis Kouassi Kone dostal až v 57. minutě. Rozhýbat strnulý útok domácích, nabíhat si na centrované míče, rvát se o šance. Přesně to předvedl. V 85. minutě zlomil remízový stav po vyhraném souboji, do kterého mu míč poslal hlavou spoluhráč Libor Došek . Kone nelenil, přetlačil beka a zavěsil.

„Jsem střelec, takže jsem na hřišti od toho, abych na hřišti bojoval. Abych sváděl souboje. Pořád jsem věřil ve výhru, vždyť jsme hráli doma, tam na nic jiného nemyslím. Doma nemám rád ani remízy, o prohrách vůbec neuvažuji. Takže jsem věděl naprosto přesně, že vyhrajeme. Prostě jsem to věděl. Doma mám extra energii,“ vykládal lámanou angličtinou Kone. „Vyhráli jsme a já gratuluji celému týmu. Včetně sebe, protože jsem dal gól,“ pochválil se.

Slovácko mu může děkovat za pohotovost, protože v zápase bylo i blízko prohře, kdyby Jihlava využila šance. Nebo remíze. Až Kone jej brankou na 2:1 rozjásal.

Spoluhráči se k němu po přesné trefě hrnuli, on je gestem odmítl. Upaloval ke střídačce, kde zastavil a v pozoru před trenérem Habancem zasalutoval. „Úkol splněn,“ jako kdyby hlásil voják po přesném provedení rozkazu.

Ale bylo to trochu jinak.

„Od svého prvního zápasu za Slovácko jsem věděl, že pokud dám gól, budu salutovat. Abych se přihlásil celé lize, řekl jí, tady jsem, ahoj,“ vysvětlil hráč, který klub z Uherského Hradiště posílil vloni. Oslavné gesto si vybral podle svého slavného krajana Emmanuela Adebayora, který ho v Togu proslavil.

Pravděpodobně sám, protože o tom, že si počíná stejně jako slavný Jaromír Jágr , bude mít v Togu ponětí málokdo. „Já osobně nevím, kdo to je,“ roztáhl Kone ústa do bezelstného úsměvu.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Jihlava 3:1. Domácí rozhodli v závěru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud