28. února 2016 • 05:00

Sudí zkusili maskovat přehmat. Jak Hála dohrál proti Plzni?

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hlavní roli rozhodčí. Při vítězství fotbalistů Plzně v Olomouci 1:0 na sebe několikrát výrazně upozornili v negativním světle. Nejvíc pozornosti k sobě přitáhl hlavní arbitr Ondřej Lerch, když v druhém poločasu nevyloučil domácího obránce Martina Hálu poté, co mu ukázal druhou žlutou kartu. Ale nepovedených a nejasných verdiktů bylo mnohem víc.



Druhá žlutá = vyloučení. Osvědčená fotbalová rovnice v nejsledovanějším sobotním zápase 19. kola Synot ligy neplatila. Lerch nejdřív za úder loktem při souboji s Ďurišem vyloučil v 66. minutě Uroše Radakoviče. Protestovat se za ním vydal Hála, ačkoliv měl za penaltový zákrok v první půli už žlutou kartu. I přesto na si dovolil sáhnout sudímu na ruku. „Akorát jsem mu řekl, jestli to má zapotřebí,“ popsal Hála svůj pohled.

Lerchova reakce? Nejdřív očekávaná. Další žlutá karta – pak měla automaticky přijít i červená, to se ale nestalo. Byl z toho Hála zaskočený? Těžko říct, z místa rychle vycouval a po zápase působil, jako by si velkého kiksu sudího vůbec nevšiml. „On tam něco vytahoval, něco si tam zapisoval, ale nevím, co přesně. Já se fakt nedíval,“ řekl olomoucký obránce.

Ačkoliv televizní záběry zřetelně ukázaly, že potrestaným hráčem byl Hála, na stadionu s delším odstupem ohlásili, že jím ale je kapitán Michal Vepřek. Ten k čtvrté žluté kartě v sezoně, kvůli níž by měl stát v dalším kole, přišel zcela nevinně. Přesto se dostala k Vepřekovu jménu i do zápisu o utkání, zamaskování přehmatu se ale nemohlo povést, všimli si ho okamžitě fanoušci.

Výčet nepovedených situací ze strany Lercha a jeho asistentů tím zdaleka nekončí. Špatně posouzené ofsajdy, nepotrestaný souboj plzeňského Petržely s Vepřekem, nebo „neviditelný“ útočný faul při rohu Olomouce v závěru utkání. Podívejte se na všechny momenty ZDE>>>

Brankář Olomouce Michal Buchta byl dokonce přesvědčený, že rozhodčí měli uznat Plzni gól už 10. minutě, kdy asistent usoudil, že Kovaříkův centr šel za střelcem Ďurišem už zpoza brankové čáry. „Nechtěl bych to moc komentovat. Ale je fakt, že jsem se ani moc nerozčiloval. Myslím, že ten centr byl ještě tak na hranici,“ uvedl Buchta.

To byl teprve začátek... Velmi slabý dojem z výkonu rozhodčích přetrval i po zbytek zápasu.

Sudí Lerch a spol. řídili v Olomouci bramboračku
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 0:1. Divoký duel plný chyb sudích
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Lerch je popleta – dal Hálovi druhou žlutou a nevyloučil ho
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud