29. února 2016 • 10:10

I Damková viděla chybu: Ať Lerch vysvětlí, proč nevyloučil po druhé žluté

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopustil se velké chyby, pak se ji pokoušel zamaskovat. Rozhodčí Ondřej Lerch při vítězství fotbalistů Plzně v Olomouci 1:0 nevyloučil domácího obránce Martina Hálu poté, co mu v druhém poločasu udělil druhou žlutou kartu. Předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková po Lerchovi bude chtít vysvětlení.



V 66. minutě bylo na hřišti živo. Lerch nejdřív vyloučil olomouckého stopera Uroše Radakoviče za zákrok loktem proti Michalu Ďurišovi a za následné protesty udělil žlutou kartu Hálovi. Ten již jednu měl za penaltový faul z prvního poločasu. Měl tedy hřiště opustit. To se však nestalo…

Po chvíli byla na stadionu ohlášena žlutá karta pro kapitána Olomouce Michala Vepřeka, která byla zanesená i do zápisu o utkání. Vepřek sice u celého incidentu stál, ale ze záběrů je zcela evidentní, že Lerch ukázal žlutou kartu Hálovi. Takové vysvětlení a "přikrytí" přehmatu Damková neakceptuje, ačkoliv Lerch dostal překvapivě od delegáta podle informací Sportu vysokou známku 8,5.

„Z mého osobního pohledu i následných dílčích konzultací s některými členy Komise rozhodčích (KR) jsem usoudila, že žlutá karta byla zjevně udělena hráči Hálovi,“ uvedla Damková, která jinak komentuje veřejně zaváhání sudích jen výjimečně.

Lerch bude muset své zaváhání vysvětlit. „V zápisu o utkání je toto uvedeno jinak, a proto komise rozhodčích vyzve Ondřeje Lercha k dodatečnému vysvětlení. Na nejbližším zasedání celou situaci vyhodnotí a zaujme k ní odpovídající stanovisko,“ vysvětlila Damková.

Lerch a jeho asistenti se dopustili v utkání dalších několika přehmatů. Podívejte se na jejich souhrn ZDE>>>

Sudí Lerch a spol. řídili v Olomouci bramboračku
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Lerch je popleta – dal Hálovi druhou žlutou a nevyloučil ho
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Lerch odpískal útočný faul, jaký svět neviděl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud