Jakub Dvořák
29. února 2016 • 19:17

Sudí Kocourek: Zrušení zápasu? Šlo tu hlavně o zdraví hráčů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před pondělní dohrávkou 19. kola fotbalové Synot ligy začalo mohutně sněžit a hřiště pražské Dukly se postupně zahalovalo do bílé peřiny. Když stav hrací plochy viděl hlavní sudí Tomáš Kocourek, tak měl jasno. Dneska se hrát nebude. „. Nejsou vidět lajny, terén je velmi podmáčený. Nedokázali bychom na něm ochránit zdraví hráčů, což je jedním z našich úkolů,“ vysvětlil arbitr, proč se rozhodl utkání odložit.



Oba týmy už za sebou měly rozcvičku. A pomalu se připravovaly k nástupu. Jenže hlavní rozhodčí malého pražského derby Tomáš Kocourek zápas odložil, ještě než se hráči vůbec stačili připravit v tunelu.

„Ještě půlhodiny před utkáním nevypadalo hřiště tak tragicky. Procházeli jsme se kolem průběžně. Zhruba tak deset až pět minut před začátkem zápasu bylo zřejmé, že hrací plocha není regulérní. A že se jí ani nepovede dostat do stavu, který by umožňoval odehrát utkání,“ řekl Koucourek.

V tu chvíli to pro něj nebylo těžké rozhodování. Nejdůležitější je ochrana zdraví hráčů. „Nejsou vidět lajny, terén je velmi podmáčený. Nedokázali bychom na něm ochránit hráče, což je jedním z našich úkolů,“ vysvětlil klíčové body, proč se rozhodl zápas odložit.

Juliska pod sněhem! Zápas Dukla - Sparta odložila chumelenice
Video se připravuje ...

„Kluby nám dávaly informace o tom, že nejsou zrovna nadšené se stavem hrací plochy, nicméně to konečné rozhodnutí je na hlavním rozhodčím a i já jsem po uvážení dospěl k tomu, že hrací plocha není v pořádku,“ uvedl sudí, který tak zároveň vyloučil, že by na něho oba týmy tlačily.

Podle něho byla určitá naděje, že by se utkání přeci jenom odehrálo, ale tu vzala nepříznivá prognóza počasí. Zprávy byly takové, že se má počasí ještě zhoršovat. Kdyby tomu bylo naopak, tak byl předpoklad, že by hrací plocha mohla být v pořádku velmi rychle.

Pro Kocourka to bylo vůbec poprvé, kdy musel takový problém řešit v české nejvyšší fotbalové soutěži. „Stalo se mi to v nižších soutěžích, ale v první lize ještě ne,“ přiznal zkušený sudí.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud