3. března 2016 • 15:48

Lercha bude řešit disciplinárka. Sudímu hrozí až roční stopka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mizerný výkon sudího Jiřího Lercha při sobotním utkání Plzně v Olomouci 1:0 bude mít dohru. S prvoligovým rozhodčím kvůli nesrovnalostem při udělování karet zahájila řízení disciplinární komise FAČR. Lerchovi hrozí až roční zákaz činnosti a pokuta do výše 100 000 korun.



Sudí Lerch v druhém poločase nejspíš ukázal druhou žlutou kartu Martinu Hálovi, který tak měl být vyloučen. V zápise však byl uveden Michal Vepřek, jemuž dnes komise čtvrtou žlutou kartu v ročníku ubrala, takže obránce Sigmy může v sobotu nastoupit v Jihlavě. Lerch je předvolán na příští zasedání disciplinárky.

Komise mohla Lercha předvolat na základě toho, že se dopustil takzvaného administrativního pochybení delegované osoby. Už v pondělí předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková naznačila, že sudí s největší pravděpodobností chyboval.

Sudí Lerch a spol. řídili v Olomouci bramboračku
Video se připravuje ...

"Z mého osobního pohledu i následných dílčích konzultací s některými členy komise rozhodčích jsem usoudila, že žlutá karta byla zjevně udělena hráči Hálovi. V zápisu o utkání je toto uvedeno jinak, a proto komise vyzve Lercha k dodatečnému vysvětlení. Na nejbližším zasedání celou situaci vyhodnotí a zaujme k ní odpovídající stanovisko," uvedla Damková.

Sporné situaci předcházelo vyloučení olomouckého stopera Uroše Radakoviče. K Lerchovi přiběhl kapitán Vepřek a také Hála, který si sudího přitáhl za rameno. Rozhodčí se na něj s rozzlobeným výrazem otočil a vytáhl žlutou kartu, která by pro Hálu byla už druhou v utkání. Sudí ho však nevyloučil a do zápisu uvedl, že žlutou kartu dostal vedle stojící Vepřek.

Pro něj to byla čtvrtá žlutá karta v sezoně, nakonec ale bude moci ve víkendovém ligovém duelu v Jihlavě hrát, protože mu disciplinárka jedno napomínání ubrala a zastavila řízení.

"Rozhodovali jsme na základě vyjádření komise rozhodčích a rozhodnutí oddělení TOP soutěží asociace. Zastavení řízení znamená, že hráč Vepřek nemá zastavenu závodní činnost," uvedl v komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

Komise naopak zahájila řízení s Hálou, i ten ale zatím může nastoupit, než bude vynesen verdikt.

Lerchovi hrozí zákaz činnosti v rozmezí 2 týdny až 12 měsíců, disciplinární komise mu může udělit až stotisícovou pokutu.  

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 0:1. Divoký duel plný chyb sudích
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: Sestřelený hasič v Edenu a příbramské Palermo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud