Karel Häring
12. března 2016 • 12:53

Kopic je v krizi. V Plzni se rýsuje další šance pro Rajtorala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaro začal v základu, ale po dvou slabších výkonech z něj vypadl. Na hřišti Sigmy ještě vyběhl do utkání coby náhradník, proti Příbrami se však Jan Kopic na trávník nedostal vůbec. A také dnes proti Bohemians by měl v základu chybět a místo něj opět vyrazit František Rajtoral. Obávaná záloha Kopic–Kolář– Kovařík tak ztrácí jedno K.



Když něco nefunguje, říká se, že levá neví, co dělá pravá. Ve Viktorii si však počínání levé strany zálohy, kde vládne Jan Kovařík, mohou pochvalovat, starosti jim dělá pravá. Tam se vystřídali už tři hráči. A nejvíc zaráží výkonnostní propad Jana Kopice.

Letní posila se v jarní části trápí. Za čtyři ligová kola nezaznamenala žádný gól ani asistenci. Na Slovácku a s Teplicemi začínal v základu, v Olomouci už dostal přednost Milan Petržela. Přihrál na jediný gól Tomáše Hořavy, jenže ani s výkony rychlonohého křídla nepanuje velká spokojenost.

Je nevypočitatelný. Umí předvést úžasnou akci, ale zároveň třikrát po sobě zbytečně ztratit balon. A co je problém, že poměr dobrý/nevýrazný výkon se častěji přiklání k druhé variantě.

I proto poslal trenér Karel Krejčí proti Příbrami do hry Františka Rajtorala . „Franta byl hodně blízko základní sestavě už po přípravě, Aleš Matějů na jeho postu hraje slušně, proto jsem přemýšlel, jak ho využít. Franta odehrál slušný (pohárový) zápas s Olomoucí. Navíc Kopic a Milan Petržela nejsou tak produktivní, jak bych si představoval, proto jsem se rozhodl nasadit Rajtorala.“

Plzeň - Příbram: První střela zápasu a gól: trefil se Rajtoral
Video se připravuje ...

Tah mu vyšel, zkušený hráč, jenž dnes oslaví třicáté narozeniny, se rychle prosadil střelecky. Zmírnil tak nepříznivou bilanci pravé strany zálohy, protože Jan Kovařík na levé má na jaře víc „kanadských“ bodů (1+2) než trojice Kopic–Petržela–Rajtoral dohromady (1+1). I proto je velmi pravděpodobné, že posledně jmenovaný dostane od Krejčího důvěru i dnes proti Bohemians.

„Klokani“ jedou do Plzně se svou devítizápasovou sérií bez porážky, k vyrovnání klubového rekordu v rámci samostatné české ligy jim chybí jeden zápas, což zapůsobilo i na kouče Viktorie.

„Kromě nasazení, srdíčka a bojovnosti, což bylo Bohemce vždycky vlastní, přidali i nadstavbu v podobě fotbalovosti. Slušně fungují v kombinaci, mají dobré standardky a rychlý přechod do útoku. Musím pochválit práci trenéra Pivarníka, který dal mužstvu tvář, a jeho výsledky nejsou náhodné,“ složil Krejčí kompliment.

Plzeň bude spoléhat na kouzlo Doosan Areny. Z posledních pětadvaceti ligových zápasů tam vyhrála třiadvacet.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Příbram 4:0. Na jaře se poprvé trefil Ďuriš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud