Tomáš Podvín
16. března 2016 • 14:28

Hušbauer před derby: Mám informace, že na mě budou nějaké reakce

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé zažije pražské derby v sešívaném, nikoliv rudém dresu. Záložník Josef Hušbauer, který v zimě přestoupil do Slavie přímo ze Sparty, ale zvýšenou nervozitu nepociťuje. „Beru to jako normální ligový zápas proti silnému soupeři,“ tvrdí. Přesto přiznává, že očekává negativní reakce od sparťanských fanoušků.



Na podzim byl ještě na straně Sparty, která v derby v Edenu zklamala a z výhry 1:0 se radovala domácí Slavia. „Sparta bude chtít hrát určitě aktivněji než na podzim na Slavii, bude jí chtít vrátit tu porážku,“ uvědomuje si Hušbauer .

„Bude to těžké utkání, bude vyprodáno. Potřebujeme vyhrát nebo aspoň bodovat, což je náš plán,“ netají ambice slávistický záložník. Ten si zároveň nemyslí, že derby výrazně ovlivní čtvrteční zápas Sparty na půdě Lazia. „Mají nabitý program, ale když se vám daří, tak jde únava stranou,“ tvrdí.

Přestože se Hušbauer snaží myslet hlavně na týmový úspěch, on sám bude v derby pražských „S“ velkým tématem. „Zvýšenou nervozitu zatím necítím, ale nějaké reakce domácích fanoušků tam na mě asi budou. Co mám informace, tak asi určitě,“ prozrazuje.

„Ten zápas je vždy vyhecovaný, a když nějaký hráč přestoupí do týmu rivala, není to pro fanoušky dobré. Myslím, že mě tam asi nepřivítají s otevřenou náručí a potleskem, to asi ne. Nikdy nevíte, co se může stát, ale jsem na to připravený,“ nebojí se Hušbauer.

Nevím, jestli bych gól na Spartě slavil, říká Hušbauer

Do Slavie přišel šestadvacetiletý fotbalista hlavně zvýšit produktivitu záložník řady, v soutěžních zápasech ale gól ještě nedal. „Zatím mi to tam nepadá, ani šancí jsem moc neměl. Moje pozice je trochu jiná, než jsem hrál ve Spartě, takže těch šancí na vstřelení gólů není tolik,“ tvrdí.

A kdyby dal svou premiérovou ligovou branku za Slavii zrovna proti Spartě? „To by bylo hodně zajímavé. Nevím, jestli bych gól slavil. Důležité pro mě ale je, abychom tam něco uhráli jako tým,“ dodává Hušbauer.

Bývalý sparťan přiznává, že Slavia není v ideální herní pohodě. „Sparta je v laufu, my zase tolik ne. Výsledkově se nám doma daří, ale nedá se říct, že bychom všechny soupeře přehrávali. Nejsme ještě v takové pohodě, pořád se sehráváme. Víme, že to ještě není ono. Ale myslím, že derby je o něčem jiném. Sparta může být také nervóznější a my tam pojedeme hrát naplno,“ zakončuje.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Foto spo

Uhrin k trestu: Na Letnou nemám koupený lístek ke střídačce
Video se připravuje ...

Souček: Je na nás úplně jiný tlak než na podzim
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud