Richard Šíma
17. března 2016 • 15:34

Mahmutovič v Olomouci? Pracuje málo pro tým, kritizuje kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání. A nepokryté. Tak lze zatím vyhodnotit působení Aidina Mahmutoviče v Olomouci. Na Hané očekávali, že s jeho příchodem Sigma vyřeší problém v útoku. Nestalo se. Mahmutovič vstřelil v dosavadních čtyřech zápasech, do nichž nastoupil, jediný gól. Po utkání se Spartou ho trenér Václav Jílek podrobil tvrdé kritice. Jaká bude Bosňanova reakce? Probudí se?



Že olomouckému trenérovi Václavu Jílkovi došla s dosavadními jarními výkony Aidina Mahmutoviče trpělivost, bylo jasné dřív, než se olomoucký kouč po skončení nedělního duelu se Spartou pustil do kritického hodnocení. V 56. minutě utkání s Letenskými totiž stáhnul devětadvacetiletého Bosňana ze hry. A pak vyřknul jasné hodnocení: Nespokojenost!

„Měli jsme před sezonou očekávání, já jsem říkal, že jméno ještě nikdy nic nevyhrálo, to se přesně naplňuje,“ řekl Jílek ostrým tónem na adresu hráče, který v zimě přišel na hostování z Plzně. „Pracuje málo pro mužstvo. Je potřeba si to říct a on si to musí v první řadě hlavně přiznat,“ prohlásil trenér Sigmy, která na jaře uhrála jediný bod.

V utkání s Bohemians, v němž Mahmutovič jeden gól dal, na druhý přihrál. Ano, hned v prvním jarním utkání zazářil. Jenže od té doby nic. V dalším utkání v Brně ani nevystřelil na branku, pak v Jihlavě pouze dvakrát, proti Spartě se prezentoval jen hlavičkou, kterou společnými silami vyrazili Lukáš Vácha a David Bičík .

„Tohle ho trochu charakterizuje. Je schopen jednou dvakrát zahrát skvěle a pak se na několik utkání ztratit. Má to trochu v krvi, tohle je holt balkánská povaha. I když zrovna on není jejím typickým představitelem, musí se s ním individuálně pracovat,“ poznamenal Petr Rada. Muž, jenž Mahmutoviče ze společného působení v Teplicích velice dobře zná.

Potřebuje tvrdou ruku i osobní přístup

Co tedy obnáší onen individuální přístup, který by trenér k Mahmutovičovi mít měl? „Jednoznačně pevná tvrdá ruka. Ale taky osobní přístup. Několikrát jsem si Aidina vzal bokem k sobě a mluvil s ním sám mezi čtyřma očima. Je to osobnost, je třeba s ním podle toho pracovat. Pevnou ruku ale potřebuje. Myslím, že to mezi námi i přesto fungovalo,“ pravil Rada.

Neuniklo mu, že se Mahmutovičovi v Olomouci nedaří. „Nemůžu hodnotit proč, nejsem u toho. Možná se na něm projevilo, že se v Plzni neprosadil, jak si představoval. Neměl dostatečné zápasové vytížení. A to, že šel na hostování do Olomouce, mu taky mohlo způsobit zklamání, které se teď na jeho motivaci projevuje,“ poznamenal Rada. „Znám ho, docela bych se nedivil, kdyby to tak bylo. Přál bych mu, aby se chytil,“ dodal Rada s tím, že v Sigmě si od Mahmutovičova příchodu logicky mnonejspíše hé slibovali. „On to ví, a ten tlak mu tu situaci taky neulehčuje,“ řekl ještě někdejší teplický trenér.

Je jasné, že Mahmutoviče v Olomouci neodepsali. Na to je brzy třicetiletý útočník přece jen příliš dobrý. A Sigma je v situaci, kdy si nemůže dovolit jeho služeb nevyužít. Další šanci dostane a nebude na ni muset čekat. Jílek ale nehodlá slevit ze svých nároků. „Musí pracovat. Rvát se o každý balon. I v té horní pozici. To zatím nesplňuje,“ prohlásil olomoucký trenér, jehož tým je spolu se Zlínem a Příbramí na jaře zatím nejhorším mužstvem ligy. I s Mahmutovičem.

„Je to útočník, má pro to předpoklady, je to náběhový hráč. V momentě, kdy jsou tam tři čtyři situace a on tam nejde, byť zbytečně v danou chvíli, tak to je chyba. Takže zatím nespokojenost. Musí se jednoznačně zlepšit,“ prohlásil Jílek na adresu hráče, jenž je v Olomouci na hostování do konce sezony. Proto ani včera nemohl proti Plzni nastoupit ve čtvrtfinálové odvetě MOL Cupu.

Olomouc - Bohemians: Klasika! Mahmutovič si naběhl na skvělý pas a poslal Sigmu do vedení 2:1
Video se připravuje ...

Lišák Mahmutovič? Za tohle si dal dát žlutou, aby unikl hrozbě
Video se připravuje ...

Olomouc - Sparta: Mahmutovič vystřelil v dobré pozici, ale nepřesně
Video se připravuje ...

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud