18. března 2016 • 19:25

Štajner v derby fandí Spartě, ale varuje: Může přijít sra*ka

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slavii vyrostl a dostal první šanci v dospělém fotbale. V nedělním derby (PŘÍMÝ PŘENOS na iSport.cz) však bude Jiří Štajner fandit Spartě, kde strávil v roce 2004 půlroční hostování z Hannoveru. „Přeji Spartě titul,“ řekl v online rozhovoru pro iSport.cz. Zároveň ale dodal. „Šance Slavie se zvedly, protože po posvícení přichází sračka,“ reagoval svérazně na sparťanský úspěch v podobě postupu do čtvrtfinále Evropské ligy přes Lazio Řím.



Ačkoliv by se na první pohled zdálo, že bude bývalá ligová hvězda Jiří Štajner držet pěsti Slavii, ve které strávil delší dobu než ve Spartě, opak je pravdou. „Ve Slavii jsem vyrůstal a strávil tam deset let. Ve Spartě jsem byl jen chviličku, přesto v tuhle chvíli přeji Spartě,“ překvapil fanoušky v ONLINE rozhovoru.

Podle něho ale může v neděli večer na Letné dojít k zajímavé zápletce. Domácí se po úspěchu v Evropské lize vezou na vlně euforie a to by se jim podle Štajnera mohlo stát osudným. „Šance je vždy, ale po sparťanském úspěchu se ty slávistické trochu zvětšily. Po posvícení přichází vždy sračka,“ varoval Štajner.

Jinak si však myslí, že mistrovský titul se vrátí zpátky na Letnou a vliv na to nebude mít ani náročný zápasový program, ani současný náskok mistrovské Plzně. „Myslím, že ho Sparta vyhraje. To, že bude hrát Evropskou ligu, může hrát svou roli, ale v tomhle případě spíš pozitivní,“ řekl Štajner.

Obdivuhodná jízda v Evropě

Co se týká představení v Evropské lize, je ze sparťanského týmu velice nadšený. „Je to obdivuhodné. Sparta má výbornou formu. Doufám, že jí to vydrží,“ komentoval její úctyhodný výkon v aktuální sezoně, kdy v Evropské lize ještě neprohrála.

Fotbalisté Sparty slaví v Římě se svými fanoušky postup do čtvrtfinále Evropské ligy
Fotbalisté Sparty slaví v Římě se svými fanoušky postup do čtvrtfinále Evropské ligy

Z čtvrtfinálového soupeře, Villarrealu, už tak nadšený ale není. „Je to velmi těžký soupeř a jménem ne až tak atraktivní, jako bylo třeba Lazio,“ přiznal. „Sparta však může stejně jako proti italskému celku překvapit. Bude to však těžší,“ dodal bývalý hráč Liberce či Hannoveru.

On sám má za sebou pohárové bitvy v dresu Liberce. V únoru roku 2002 pomohl porazit Lyon 4:1 a radoval se z postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA. O pár měsíců později se Liberec už bez Štajnera utkal s AC Milán v předkole Ligy mistrů a italský klub na severu Čech padl 1:2. „Tehdejší AC se však s dnešním Laziem nedá vůbec srovnávat. Bylo mnohem lepší,“ zavzpomínal Štajner.

Sparťané před derby. "Bojujeme o titul, jsme pod větším tlakem," hlásí
Video se připravuje ...

Sparťané po euforii v Laziu jdou na Villarreal. "Může nám pomoct, že se utkali s Plzní," hlásí Dočkal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud