Tomáš Podvín
20. března 2016 • 21:30

Hušbauerův perný návrat na Spartu. Transparent, pískot i nadávky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tušil, že ho nečeká zrovna vřelé přivítání. A to se potvrdilo. Od zimy slávistický záložník Josef Hušbauer si hned od začátku pražského derby musel od sparťanských fanoušků vyslechnout své. Někteří si dokonce připravili speciální transparent. Hušbauer se ale na hřišti brzy pomstil, byť na konci musel strávit prohru 1:3. 



Začalo to při oznamování sestav. Každý ze slávistů si vyslechl od sparťanských příznivců lehký pískot, ale když došlo na jméno Josefa Hušbauera , byl to skutečně hukot. Hlasitý pískot museli slyšet i lidé z domů za stadionem.

Někteří z fanoušků Sparty si pak pro navrátilce připravili i transparent s jasným vzkazem: „ Vácha a Dočkal dostali rozum. A co ty! Pepo!“ Sparťané tak naráželi na to, že bývalé slávisty v jejich dresu již vzali za své, zatímco Hušbauerovi přestup k rivalovi neodpustili.

Kromě pískotu se navíc slávistický záložník dočkal i nadávek. „Hanba Hušbauer, hanba Hušbauer,“ skandoval sparťanský kotel. „Jude Hušbauer, jude Hušbauer,“ spustil za chvíli.

„Soustředil jsem se na svůj výkon. Fanoušci na mě prostě něco řvali, s tím jsem počítal. To je jejich věc,“ komentoval šestadvacetiletý „přeběhlík“ reakce domácích příznivců.

Nic není pozitivního, smutnil Hušbauer po derby
Video se připravuje ...

Na hřišti každopádně Hušbauer zareagoval nejlépe, jak mohl. Slávisté se totiž dostali už po pár minutách do nečekaného vedení po rohu právě z nohy své zimní posily. Šťastným střelcem byl útočník Milan Škoda .

„Zahrál jsem to úmyslně na přední tyč, protože tam má Sparta při rohových kopech slabinu. Jsem rád, že to vyšlo a že to tam Milanovi padlo,“ těšilo Hušbauera.

Velkou motivaci dokázal Hušbauer i o několik minut později, když tvrdě zajel do domácího Costy . Reakce publika? Hlasitý pískot, pochopitelně. Stejně jako po další akci, kdy Hušbauer střelou za vápnem sparťanskou branku přestřelil.

Ještě více než peprné přivítání ale musel Hušbauera po závěrečném hvizdu mrzet výsledek. Slavia totiž nezvládla vedení udržet a Sparta ve druhém poločase třemi góly prestižní souboj otočila. Tři body tak zůstaly na Letné, Hušbauer a spol. odjeli do Edenu s prázdnou.

„Dali jsme rychlý gól, což jsme chtěli, pak jsme hráli více zezadu, ale to byl náš úmysl. Sparta v prvním poločase neměla žádnou šanci, pouze závary. Bohužel dala kontaktní gól a byla na vlně. Takový gól nemůžeme dostat,“ štvalo Hušbauera.

„Kdybychom vedení udrželi o něco déle, můžeme pomýšlet na lepší výsledek. Vyrovnávací gól podle mně rozhodl zápas,“ dodal zklamaný záložník.

Latka: Derby jsme si prohráli samy
Video se připravuje ...

Transparent sparťanských fanoušků v pražském derby, kterým dali najevo nelibost s přestupem Josefa Hušbauera do Slavie
Transparent sparťanských fanoušků v pražském derby, kterým dali najevo nelibost s přestupem Josefa Hušbauera do Slavie

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:1. Derby pro Spartu, Slavii zničila po půli
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Hušbauer sestřelil Costu, dostal žlutou
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Hušbauer pálil, ale bránu netrefil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud