2. dubna 2016 • 04:59

Ordoš ničil Baník! Supergól jako Horváth a tři skvělé asistence

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomouc má nového hrdinu. Ještě před zápasem burcoval Michal Ordoš své spoluhráče, že v případě ztráty s Baníkem je sestup takřka hotovou věcí. On sám se však postaral, aby Sigma dostala ještě poslední šanci na záchranu. Nejdříve nádherně vyrovnal skóre a poté se třemi asistencemi podepsal pod vysokou výhru domácích 6:2. „Pokud body nepotvrdíme, tak to nic neznamená. My musíme vyhrát i v Liberci. Za bilanci 1+3 si nic nekoupím. Hlavní je, že jsme vyhráli,“ tvrdil po utkání.



„Tak už bude hotovo. Nemá cenu si namlouvat něco jiného. Prostě znovu pád do druhé ligy,“ říkal před zápasem na to, co by se dělo, kdyby Olomouc s Baníkem ztratila body. Olomoučtí si však vzali Ordošova slova k srdci a i když se jim nevydařil začátek zápasu, Ostravu doma rozcupovali na kusy.

Největší podíl na výsledku měl samotný 33letý záložník. Poté, co se Baník ujal na Andrově stadionu vedení, postaral se nádhernou střelou z dálky o vyrovnání skóre.

Olomouc - Ostrava: Oblouček ze třiceti metrů – Ordoš nádherně vyrovnal
Video se připravuje ...

Jeho odvážný a chytrý nápad nápadně připomínal gól Pavla Horvátha z roku 2007, který ještě v dresu Sparty nachytal brankáře Lovásika a tehdejší kouč olomouckých Vlastimil Petržela smeknul. O devět let později na tom a samém stadionu sledoval 62letý kouč velmi podobný moment. Tím však Ordošův povedený večer teprve začínal.

VIDEO: Gól Pavla Horvátha v Olomouci z roku 2007

Postupně se totiž postaral o tři branky Sigmy. Nejdříve připravil gól pro Petra Ševčíka, který otočil stav utkání na 2:1 pro domácí. O pár minut později Ordoš skvělou přihrávkou vybídl ke skórování Navrátila a Olomouc vedla nad Baníkem už 4:2. Mimořádný výkon domácí fotbalista zakončil asistencí při brance na 5:2, kdy uvolnil Jakuba Petra a ten se proti brankáři Chmielovi nemýlil.

Ostravský De Azevedo brání domácího Švčíka
Ostravský De Azevedo brání domácího Švčíka

Poslední slovo si vzal na sklonku 86. minuty, kdy se uvolnil přes dva bránící hráče Baníku a prudce vypálil. Brankář Chmiel byl však pozorný a míč vyrazil na roh. I tak ale mohl mít radost. Olomouc nakonec zápas po impozantním výkonu vyhrála 6:2.

„Pokud body nepotvrdíme, tak to nic neznamená. My musíme vyhrát i v Liberci. Za bilanci 1+3 si nic nekoupím,“ varoval ihned po utkání olomoucký hrdina.

„Když vedeme, tak si kluci věří a mají hlavy nahoře. To se teď jasně ukázalo. Jsem rád, že jsme si zastříleli. Bojovali jsme, stálo to za to,“ pochválil své spoluhráče. „ V kabině je teď obrovská euforie, vždyť jsme nevyhráli snad půl roku,“ popisoval Ordoš atmosféru v kabině domácích.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Ostrava 6:2. Ordoš si připsal 1+3
Video se připravuje ...

Olomouc - Ostrava: Ordoš parádně nahrál Ševčíkovi, Sigma vede 2:1
Video se připravuje ...

Olomouc - Ostrava: Další Ordošova skvělá nahrávka – a Navrátil zvýšil na 4:2
Video se připravuje ...

Olomouc - Ostrava: To už je debakl – Ordoš uvolnil Petra a Sigma vede 5:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud