2. dubna 2016 • 19:00

CELÝ SESTŘIH: Teplice stále v ohrožení, prohrály s Brnem 0:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna zlomili sérii neúspěšných výsledků na hřištích soupeřů a ve 23. ligovém kole zvítězili v Teplicích 1:0. O jejich výhře rozhodla penalta z 81. minuty, kterou proměnil Jakub Řezníček. Zbrojovka tak venku bodovala po pěti zápasech a vyhrála tam poprvé od konce září.



Brno se od začátku zatáhlo do defenzivy a především čekalo, co vymyslí domácí. Jenže ani ti neprožívají zrovna povedenou sezonu a hra podle toho vypadala. Za celý první poločas čelili oba brankáři dohromady třem slabým hlavičkám a o vyložené šanci nemohla být ani řeč.

Tepličtí se sice snažili aspoň tvořit hru, jenže brněnská obrana je pouštěla maximálně k rohům. Těch sice kopali jen za první poločas sedm, ale vytěžili z nich jen několik nebezpečnějších závarů. Obraz hry se začal měnit až 25 minut před koncem. Všechno vlastně načal nejnebezpečnější situací dosavadního průběhu zápasu brněnský stoper Košťál, který ostřejší centr Hory málem napálil do vlastní branky.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Brno 0:1
Video se připravuje ...

Brňany to probudilo, k boření přidali i víc tvoření a brzy málem vedli. Nejdřív to byl dlouhý centr z levé strany, který teplický brankář Chudý podběhl a na zadní tyči ho málem nasměroval správným směrem Pašek, pak zase poslal přímý kop z 25 metrů Zavadil přesně pod břevno, odkud ho Chudý jen s námahou vytěsnil. Brno si během pěti minut vypracovalo ještě třetí zajímavou příležitost, hlavičkující Škoda byl ale na malém vápně v těsném ofsajdu.

Brňané potom v aktivitě opět polevili a začali znovu zdržovat - a v tu dobu přišel zlomový moment. Hosté rozjeli rychlý brejk, po němž se dostal míč na levou stranu vápna k Zavadilovi. Ten si ho zasekl, nechal proběhnout Ljevakoviče a svalil se k zemi. Rozhodčí Příhoda situaci posoudil jako penaltu, podle opakovaného záběru zřejmě kvůli možnému letmému kontaktu nohou obou hráčů.

Pentaltu proměnil Řezníček a celý incident hodně rozhněval teplické diváky i hráče. Příhoda navíc emoce vzápětí přiživil, po hlavičkovém souboji uprostřed hřiště domácím vyloučil Potočného. Brňané pak mohli ještě zvýšit, ale Řezníčkovu ránu z dálky i Škodovu dorážku zneškodnil Chudý. A závěrečný nápor oslabených Teplic už moc nebezpečný nebyl.

23. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 81. Řezníček z pen. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Hock. ŽK: Potočný, Vachoušek (všichni Teplice). ČK: 85. Potočný. Diváci: 4056.

Sestavy:
Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Soungole (82. Táborský), Kodeš (59. Potočný) - Kukec (75. Gregáň), Ljevakovič, Nivaldo - Vachoušek. Trenér: Vavruška.

Brno: Melichárek - Hyčka, Buchta, Košťál, Keresteš - Lutonský (84. Jovanovič), Pašek, Lacko, Zavadil (87. Zoubele), Škoda - Řezníček (90.+2 Buchta). Trenér: Kotal.

 

Teplice - Brno: Červená karta! Střídající Potočný dohrál
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Pokutový kop! Po faulu na Zavadila Řezníček proměňuje, 1:0
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Šance! Zavadila vychytal Chudý
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Tak to bylo o fous! Košťál si málem dal vlastní gól
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Au! Ljevakovič se bolestivě srazil s Buchtou
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Hlavička! Buchta ale Chudého nepřekonal
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Buchta si zahrál na brankáře. Zmařil šanci Vachouška
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud