2. dubna 2016 • 22:48

Plzeň má starosti. Přišla o Ďuriše, útočník si ošklivě poranil kotník

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligovým jarem proplouvá plzeňský tým jako tornádo. Proti Jihlavě (2:0) zaznamenal po zimní pauze už sedmé vítězství a zústává bodově stoprocentní. V sobotním utkání ale trenérskému štábu přibyl nepříjemný problém. Ve druhém poločase se zranil útočník Michal Ďuriš a kvůli poraněnému kotníku musel ze hřiště. Na jak dlouho bude obhájci titulu chybět, zatím není jasné.



K osudnému momentu došlo v 64. minutě. Roman Hubník odhlavičkoval jihlavský centr do bezpečí, sbíhal si pro něj Michal Ďuriš. Slovenský forvard podstoupil souboj s jihlavským obráncem, vše začalo bez náznaku problému. Ten nastal až při nešťastném dopadu.

Ďuriš si při něm ošklivě podvrtl levý kotník. Ze zpomaleného záběru člověku nemůže být dobře, otočená noha v nepřirozené pozici vypadala špatně. Nejlepší kanonýr aktuálního ročníku Synot ligy (15 branek) okamžitě ulehl na trávník a musel střídat.

Slovenského forvarda ze hřiště odváželi na nosítkách, z útrob stadionu zamířil rovnou do nemocnice. Zatím nikdo nedokáže přesně říct, jak dlouho bude Ďuriš chybět. 

"Nadšený z toho moc nejsem. Ještě nemám přesnější informace, je to kotník, ale jestli jsou to vazy, nebo jde jen o natažení, to ještě uvidíme. Není to moc příjemné, snad ho náš štáb dá co nejdřív do kupy," komentoval znepokojeně situaci kolem svého prvního útočníka plzeňský trenér Karel Krejčí.

Podle informací Sportu by se nemělo jednat o zlomeninu, ale počítá se s tím, že minimálně dva týdny bude mimo hru.

Pro 27letého útočníka jde o mimořádně nepříjemnou záležitost. S Plzní ho čekají klíčové bitvy o titul, ve své životní sezoně se zabydlel i ve slovenské reprezentaci, se kterou by se měl podívat na letní mistrovství Evropy do Francie.

Plzeň - Jihlava: Ďuriš si ošklivě poranil kotník a musel střídat
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jihlava 2:0. Mistr zvládl další krok, zranil se ale Ďuriš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud