4. dubna 2016 • 15:37

Šimáně už není šéfem Slavie: Měli jsme rozdílné názory na řízení klubu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po výhře na Dukle přišel pro fotbalovou Slavii šok. Spolumajitel klubu Jiří Šimáně rezignoval na funkci předsedy představenstva. Jako důvod uvedl rozdílné názory na řízení klubu. „Za situace, kdy nesu největší odpovědnost za klub a moje pozice není plně respektována, jsem se nemohl rozhodnout jinak,“ řekl Šimáně pro oficiální stránky Slavie.



Jiří Šimáně koupil Slavii společně s čínskou firmou CEFC zastupovanou Jaroslavem Tvrdíkem od předchozího majitele Aleše Řebíčka. Stal se menšinovým vlastníkem klubu a posléze také předsedou představenstva.

Právě na pozici šéfa pražského klubu se ovšem v pondělí rozhodl rezignovat. „Vím, že kompromis je v případě více než jednoho akcionáře v mnoha případech nutný, nikdy by se však z mého pohledu nemělo jednat o rezignaci na principy jednání a řízení, kterým věříte, jsou úspěšné a společnost je od vás ve vaší pozici nejen očekává, ale i vyžaduje,“ napsal Šimáně ve svém prohlášení.

Kromě toho se Šimáněmu nelíbilo, že nebyla jeho pozice plně respektována. „Rozdílné názory na řízení a úlohu klubového managementu sehrály v mém rozhodnutí zásadní roli,“ přiznal šestašedesátiletý miliardář a spolumajitel společností Travel Service a Unimex Group.

„Slavia má před sebou v současné době řadu zásadních rozhodnutí, které musí učinit v řádu několika týdnů a které ovlivní její další směřování. Jsem připraven ji v tom pomoci, řešení mám připravena,“ nehodlá Šimáně klub opustit úplně.

V závěru svého prohlášení se Šimáně obrátil na příznivce Slavie. „Rád bych poděkoval fanouškům za velkou podporu a přízeň, kterou mi projevovali. Velmi si toho vážím, snažil jsem se je nezklamat. Jejich povzbuzování a přízeň klubu je to, co mě motivovalo a nabíjelo energií,“ tvrdil.

Slavia je tak momentálně bez šéfa. Není jasné, zda Šimáně dál bude menšinový vlastník klubu, nebo svůj podíl prodá.

 

Prohlášení Jiřího Šimáněho pro Slavia.cz

Vážení členové klubu, vážení fanoušci,

rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy představenstva a svoji rezignaci na tento post jsem dnes orgánům klubu písemně oznámil.

Mému rozhodnutí předcházela několikaměsíční snaha o nastavení standardního řízení klubu, do kterého kromě jiného patří i věcná, srozumitelná a klub nezatěžující komunikace. Vím, že kompromis je v případě více než jednoho akcionáře v mnoha případech nutný, nikdy by se však z mého pohledu nemělo jednat o rezignaci na principy jednání a řízení, kterým věříte, jsou úspěšné a společnost je od vás ve vaší pozici nejen očekává, ale i vyžaduje.

Nenaplnění tohoto očekávání by pro mne bylo v případě Slavie, přes všechny zcela jistě zásadnější kapitoly mého života, možná vůbec nejbolestivější. Proto jsem se za situace, kdy nesu největší odpovědnost za klub a moje pozice není plně respektována, nemohl rozhodnout jinak. Také rozdílné názory na řízení a úlohu klubového managementu sehrály v mém rozhodnutí zásadní roli.

Chtěl bych CEFC poděkovat za to, že se společně se mnou ujala úkolu vyvést Slavii z krize a projekt podpořila. Myslím, že cíl, který tím sledovala, byl naplněn.

Slavia má před sebou v současné době řadu zásadních rozhodnutí, které musí učinit v řádu několika týdnů a které ovlivní její další směřování. Jsem připraven ji v tom pomoci, řešení mám připravena.

Rád bych poděkoval fanouškům za velkou podporu a přízeň, kterou mi projevovali. Velmi si toho vážím, snažil jsem se je nezklamat. Jejich povzbuzování a přízeň klubu je to, co mě motivovalo a nabíjelo energií. Je nemožné na to zapomenout. Věřím, že vyvedením Slavie z hluboké krize jsem splnil svoji povinnost vůči klubu i mému otci, který pro Slavii dýchal.

Jiří Šimáně

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud