10. dubna 2016 • 04:20

Paták prostě nemůže zklamat… Zářez ve Zlíně naštval i Štajnera

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Leccos se naznačovalo už před zápasem. Když nový šéf komise rozhodčích Miroslav Tulinger poslal na zápas Zlín – Plzeň nechvalně proslulého Michala Patáka, čekalo se, jak zápas dopadne. Trojice sudích pomohla k výhře favorizované Plzni, když pustila ruku Milana Petržely před vyrovnávacím gólem. Sociální sítě i veškeré diskuze pak zaplnil inkriminovaný okamžik. Okomentoval ho například bývalý reprezentant Jiří Štajner.



Z domácích hráčů čišela bezmoc a obrovské zklamání. Nad favorizovanou Plzní dlouho vedli 1:0, v 59. minutě utkání přišel rozhodující okamžik zápasu. Sudí před vyrovnávacím gólem neodpískali evidentní ruku Milana Petržely, za následné protesty hlavní Paták vyloučil domácího Róberta Matějova.

„Míša Paták prostě nemůže zklamat...,“ napsal na Twitter bývalý hráč Liberce a reprezentace Jiří Štajner. „Víkend otců se v Synot lize povedl. Paták dostane od taťky Berbra pochvalu,“ zněl jiný tweet, evidentně narážející na Patákovu spojitost s kontroverzním místopředsedou FAČR Romanem Berbrem.

Dokud budou ve fotbalové lize dopředu některé negativní věci jasné (viz dnešní mise řezníka Patáka), tenhle produkt se nikam nehne,“ napsal šéfredaktor deníku Sport Lukáš Tomek.

Plzeň ve Zlíně vyhrála 2:1, rozhodčí ale k třem bodům pro hosty svým verdiktem před vyrovnávacím gólem evidentně pomohli. „Ruka to samozřejmě byla, to je bez debat,“ měl jasno zlínský brankář Stanislav Dostál. „A ještě se to od Petržely odrazí do brány,“ mrzelo ho po utkání.

Zlín - Plzeň: Petržela zamotal Zlín a vyrovnal, míč si ale zpracoval rukou
Video se připravuje ...

Ze zlínské kabiny padaly ještě ostřejší výrazy, hráči neskrývali obrovskou frustraci. „Byla to jedna velká lež od pana Patáka. To se pak těžko hraje, cítíte se blbě. Není to od něj poprvé a je mi z toho hrozně smutno,“ shrnul za celý kolektiv kapitán Tomáš Poznar.

„Mužstvo ukázalo charakter. Jestli to byla ruka? Skoro jsem to neviděl. Sudí to posoudili, jak posoudili,“ komentoval spornou situaci plzeňský trenér Karel Krejčí. „Situace byla posouzena panem rozhodčím asi špatně, ruka to byla. Jinak jsme byli připraveni dobře,“ dodal zlínský kouč Bohumil Páník.

Na sociálních sítích výkon sudího strhl bouři nevole. Navíc Paták už se na jaře do sporné situace při ruce ve vápně dostal. V březnovém duelu Sparty v Olomouci míč zasáhl Lukáš Vácha , letenský záložník musel být rád, že sudí neodpískal penaltu.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Viktorii Plzeň? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Zlín - Plzeň: Matějov dostal druhou žlutou za protesty
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Plzeň 1:2. Hosté vydřeli výhru, domácí cítili křivdu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud