12. dubna 2016 • 09:25

Otřesy v Teplicích. Vondrášek neunesl kritiku, pryč jde i Matula

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neunesl kritiku trenéra Davida Vavrušky, musel se poroučet. Obránce Tomáš Vondrášek byl přeřazen z áčka do juniorského týmu, s nímž se připravuje již několik týdnů. Další změna se týká zkušeného obránce Milana Matuly, který ukončil své působení v Teplicích a míří do zahraničí.



Tomáš Vondrášek dlouho patřil mezi stabilní členy základní sestavy Teplic. Po prohře se Slovanem Liberec (0:3), který se mu individuálně nepovedl (a nebyl sám), měl ovšem problém s trenérovou kritikou. Což nebylo podle klubového vedení poprvé.

"O přeřazení rozhodly výkony na hřišti a také následné postavení se Tomáše k objektivní kritice trenérů. Bohužel měl s příjímáním konstruktivní kritiky problémy již dříve, nejen v této sezóně, takže nešlo o první případ, během úvodu jara vše dospělo do fáze, kdy bylo potřeba reagovat," uvedl na klubovém webu Jan Skýpala, sportovní ředitel Teplic.

Zároveň však upozornil, že se nemusí jednat o definitivní řešení. Vondráškovi pootevřel dveře zpět do prvního týmu.

"Vše je na samotném Tomášovi, na jeho přístupu, na tom, jak se k situaci postaví, a zda-li si návrat do A-mužstva vybojuje," dodal Skýpala.

To Matulův konec v Teplicích definitivní je. Na Stínadlech rozvázal smlouvu a stal se volným hráčem. Toho chce nyní využít k přesunu do nižší soutěže v Německu. Ve žlutomodrém dresu působil přes sedm let.

"S Milanem jsme se shodli, že jeho herní vytížení by už v Teplicích bylo minimální, proto pro obě strany bylo lepší zvolit cestu ukončení smlouvy, v čemž hrálo roli i Milanovo každodenní dojíždění z Liberce," vysvětlil Skýpala.

Teplické áčko naopak posílil z juniorky útočník Chukwudi Chukwuma, který už v Jihlavě (1:2) naskočil do zápasu jako střídající hráč. Hlavním důvodem je jeho momentální forma i zlepšený přístup v tréninku, ten byl ještě na podzim z jeho strany neuspokojivý.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Teplice 2:1. Vysočina se přiblížila k záchraně
Video se připravuje ...

Zleva Vladimír Kukoľ z Jihlavy, Ivo Táborský z Teplic a Petr Tlustý z Jihlavy
Zleva Vladimír Kukoľ z Jihlavy, Ivo Táborský z Teplic a Petr Tlustý z Jihlavy

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud