Michal Koštuřík
12. dubna 2016 • 10:26

Zlínský šéf zvažuje odchod z fotbalu. Patáka radši po půli nesledoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozčarování nad poměry v českém fotbale ve Zlíně po duelu s Plzní (1:2) přetrvává. Klub v pondělí svolal mimořádné představenstvo, které se usneslo, že protest proti řízení zápasu sudím Michalem Patákem podávat nebude. Ačkoliv bylo podle zástupců nováčka skandálně tendenční. „V poločase jsem odjel domů. Tušil jsem, co bude následovat,“ svěřil se Sportu majitel Zdeněk Červenka, jenž vážně zvažuje, zda se bude ve fotbale dál angažovat.



Desítky telefonátů, maily, dotazy fanoušků. Zlín prožil extrémně hektické pondělí, zakončené jednáním představenstva o sobotních událostech na stadionu. Při zasedání byla také vyjádřena důvěra kouči Bohumilovi Páníkovi ve zbytku soutěže a společnost Fastav oznámila prodloužení spolupráce s klubem. „Dohodli jsme se na dlouholeté smlouvě, chci i takto mužstvo podpořit. Zůstaneme v názvu,“ uvedl podnikatel Vlastimil Fabík, majitel titulární firmy.

Po jednání představenstva vydal Zlín oficiální prohlášení. I pod tlakem fanoušků, kteří chtěli vědět, jak se postaví k průběhu souboje s Plzní, které hrubě ovlivnil rozhodčí Paták se svými asistenty.

„Vědomi si odpovědnosti za další osud zlínského fotbalu považujeme za nutné zaujmout stanovisko, které se týká celého jarního vývoje Synot ligy. Nepodáváme protest proti způsobu řízení zápasu ani proti konkrétnímu rozhodčímu, protože výsledek 1:2 platí, a protože nám nejde o jednotlivosti, ale o princip. Ostatně fotbalová veřejnost v přímém televizním přenosu měla možnost zhlédnout způsob řízení uvedeného utkání. Předpokládáme, že ho zhlédli i kompetentní pracovníci příslušných orgánů,“ stojí v dokumentu.

Zlín - Plzeň: Petržela zamotal Zlín a vyrovnal, míč si ale zpracoval rukou
Video se připravuje ...

Boss Zdeněk Červenka celý den vyřizoval hovory a přemítal, jak se k problému postavit. Ze sobotního duelu viděl jen půlku, po prvním poločase ze stadionu odjel. Jeho tým přitom vedl nad Plzní 1:0. „Jenže já jsem věděl, co se bude po přestávce dít,“ uvedl v pondělí večer.

Měl jasno, že udržet vedení nad lídrem tabulky v přítomnosti obávaného sudího Patáka je v oblasti sci-fi. Proto se sbalil a zmizel domů. „Tam jsem rozjímal o životě,“ vylíčil majitel společnosti Lukrom. Zbytek utkání Červenka vůbec nesledoval, dozvěděl se až konečný výsledek. Byl očekávaný.

V pondělí už s kolegy řešil, jak se podobným zážitkům v budoucnosti vyhnout. Sám však na základě průběhu jarní sezony zvažuje, že z vrcholového fotbalu po sezoně odejde.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Plzeň 1:2. Hosté vydřeli výhru, domácí cítili křivdu
Video se připravuje ...

Zlín - Plzeň: Matějov dostal druhou žlutou za protesty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud