16. dubna 2016 • 18:55

CELÝ SESTŘIH: Neuznaný gól i vlastňák. Příbram selhala s Baníkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli v sobotním utkání 25. kola Synot ligy na hřišti Příbrami 2:1, i když zápas dohrávali bez vyloučeného Vraštila. Baník vyhrál druhý zápas v řadě, což se mu povedlo poprvé v sezoně. Příbram naopak hazarduje s účastí v nejvyšší soutěži, od sestupových příček totiž dělí Středočechy už jen tři body.



Už v 6. minutě měl po Mudrově centru na kopačce vedoucí gól domácí Štípek, ale v dobré pozici zbrkle přestřelil. Hosté, povzbuzení výhrou nad Slováckem, byli dravější, využívali každou příležitost k protiútoku, ale do vyložené šance se nedostávali a ukazovali, proč mají nejméně produktivní útok v lize.

Ani Příbram diváky příliš nerozehřála. Největší možnost změnit bezbrankovou rovnováhu v prvním poločase měl ve 23. minutě Pilík. Po chybě Granečného šel do brejku, vystřelil z hranice šestnáctky, ale brankář Šrom Baník podržel.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Ostrava 1:2. Baník oddálil sestup
Video se připravuje ...

Hned po změně stran udeřil podobně jako před týdnem na Spartě Šabala. Zužitkoval Pilíkovu přihrávku za ostravskou obranu a střelou k tyči nedal Šromovi šanci. Lotyšský útočník znamenal i v dalším průběhu pro Baník největší nebezpečí. V 71. minutě mohl po Rezkově přihrávce náskok zdvojnásobit, ale slabá střela Šroma nepřekvapila.

V poslední čtvrthodině tak přišel trest. Brazilec De Azevedo, který už předtím měl blízko k vyrovnání, tentokrát z hranice šestnáctky zamířil přesně. Pak uviděl ostravský Vraštil druhou žlutou kartu, ale ani to Baník na cestě k obratu nezastavilo. Pět minut před koncem si domácí Bednář nešťastně srazil do vlastní sítě Hrubého přímý kop. Brankář Šrom pak v nastavení skvělým zákrokem výhru udržel.

25. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Baník Ostrava 1:2 (0:0)
Branky: 48. Šabala - 75. De Azevedo, 85. vlastní Bednář. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Ratajová. ŽK: Štípek, Divíšek - Vraštil, Dostál. ČK: 80. Vraštil (Ostrava).

Sestavy:
Příbram: Hruška - Mudra, Zápotočný, Hnaníček, Divíšek - Pilík (81. Brandtner), Tregler, Rezek, Štípek (75. Krameš) - Bednář, Šabala. Trenér: Tobiáš
Ostrava: Šrom - Dostál, Kaša, Vraštil, Granečný - Lásik, Mešaninov (58. Červenka) - Mondek (46. Helešic), Hrubý, Holzer (73. Vengřinek) - De Azevedo. Trenér: Petržela.

Příbram - Ostrava: Příbram dostala balon do brány, rozhodčí mávl ofsajd
Video se připravuje ...

Příbram - Ostrava: Centr Ostravy srazil Bednář do vlastní brány, Ostrava vede 2:1
Video se připravuje ...

Příbram - Ostrava: Vraštil dostal za skluz druhou žlutou kartu, Ostrava jde do deseti
Video se připravuje ...

Příbram - Ostrava: De Azevedo dává Ostravě naději a vyrovnává na 1:1
Video se připravuje ...

Příbram - Ostrava: Robert Hrubý ve velké šanci přestřelil bránu
Video se připravuje ...

Příbram - Ostrava: Šabala šajtlí překonal Šroma, 1:0
Video se připravuje ...

Příbram - Ostrava: Pilíkova střela bránu minula
Video se připravuje ...

Příbram - Ostrava: Mudra zavařil Šromovi, ten s obtížemi vychytal
Video se připravuje ...

Příbram - Ostava: Štípek přestřelil branku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud